A.Veryga persvarstė alkoholio draudimo sąlygas ir pasiūlė išimčių | Kas vyksta Kaune

A.Veryga persvarstė alkoholio draudimo sąlygas ir pasiūlė išimčių

BNS 2017/05/09 14:36
Archyvas / Delfi.lt nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga su grupe parlamentarų siūlo išimtis festivaliams: renginiuose, į kuriuos reikia pirkti bilietus, alkoholiniai gėrimai draudžiami nebūtų.

Su grupe parlamentarų A.Veryga įregistravo pasiūlymą Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, siūlydamas keisti masinio renginio sąvoką. Masiniuose renginiuose alkoholis būtų draudžiamas, bet festivaliai ir kitokie mokami renginiai nepatektų į šią kategoriją.

Pagal siūlymą, masinis reginys būtų „šventė, festivalis ar kitas didelei žmonių grupei skirtas renginys, kurį organizuoja valstybės ar savivaldybių institucijos ar įstaigos, fiziniai asmenys, juridiniai asmenys ar juridinio asmens statuso neturinčios organizacijos ar jų filialai, suderinę renginio laiką ir jo organizavimo tvarką su reikiamomis savivaldybės institucijomis, ir į kurį patekimas yra nemokamas ir nėra ribojamas“.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos pranešimo, alkoholiniais gėrimais nebus leidžiama prekiauti tokiuose renginiuose, kuriuose žmonės negali išreikšti savo sutikimo dalyvauti, pvz., Jūros šventėje lankosi šeimos su mažais vaikais, šalia renginių vietų gyvenantys žmonės, kurie nepirko bilieto ir patys nepasirinko, kad jiems būtų siūlomas alkoholis.

„Tad jei žmogus tiesiog eina į parduotuvę nusipirkti duonos, pakeliui jam neturi būti brukamas alkoholis, todėl miestų šventėse, mugėse, valstybės dienų minėjimuose ir panašiuose renginiuose juo neturi būti prekiaujama. Vartoti alkoholio tokių renginių metu taip pat nebus galima“, – teigia Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian.

Pasak jos, skirtumas yra akivaizdus, jeigu žmogus laisva valia apsisprendžia dalyvauti renginyje, kuriame prekiaujama alkoholiu, tai yra jo teisė, o savo apsisprendimą jis patvirtina įsigydamas bilietą, tačiau jeigu žmogus pats nepasirinko, kad jam būtų siūlomas alkoholis, jam negalima siūlyti jo įsigyti ir viešų miesto renginių metu ir bus draudžiama tokia prekyba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA