Savaitgalį Kauno rajonas atidaro turizmo sezoną: svečių laukia netikėtos staigmenos ir naujovės | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kauno rajonas atidaro turizmo sezoną: svečių laukia netikėtos staigmenos ir naujovės

Organizatorių nuotr.

Pamažu įsibėgėjant paskutiniajam pavasario mėnesiui turizmo sezonas Kauno rajone bus skelbiamas oficialiai atidarytu. Tie, kurie gegužės 13 dieną ketina svečiuotis Zapyškyje, vizitas tikrai nepraeis veltui – susirinkusiesiems bus pristatytos šiemet Kauno rajone laukiančios turizmo naujovės.

[galerija kiek=”4″]

Informacija iš profesionalų lūpų

„Šiemet Kauno rajono turizmo sezonas tradiciškai bus atidarytas Zapyškyje, aitvarų festivalio „Tarp žemės ir dangaus“ metu. Renginyje svečiuosis Rimvydas Širvinskas-Makalius, kuris papasakos apie šiųmetes Kauno rajone laukiančias turizmo naujoves, papasakos, kaip pigiai keliauti ir atskleis daugelį kitų turistams aktualių dalykų“, – prasitaria Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Aistė Plūkaitė.

Atnaujintas leidinys

Taip pat, pasak Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorės, renginyje esą bus pristatytas atnaujintas leidinys „Kauno rajonas / Pažink savo kraštą“. Tai – trumpas kelionių gidas, kuriame bus galima rasti visą naudingą informaciją apie turizmą Kauno rajone: pagrindinius renginius, lankytinas vietas, dviračių ir pėsčiųjų maršrutus, organizuojamas ekskursijas ir edukacines programas, apgyvendinimo, maitinimo įstaigas ir kitą naudingą informaciją, naujai išleistą leidinį apie Raudondvario dvarą „Raudondvario dvaras / Pažink savo kraštą“.

Be šių leidinių, Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras toliau platina Kauno rajono žemėlapį „Pažink kraštą, kuriame gyveni“ – jame sužymėta 60 lankytinų Kauno rajono vietų, išleisti ir atskiri seniūnijų žemėlapiai: Kulautuva, Kačerginė, Raudondvaris, Vilkija.

Keliaujantys laivu galės pasiimti ir dviračius

Pasak organizatorių, jau tradicija tapo nuo gegužės iš prieplaukos prie Vytauto bažnyčios keliauti laivu ,,Tolstojus“ į Kulautuvą, o laivu „Kaunas“ į Raudondvarį. Atplaukusių turistų Raudondvario dvare lauks grafienė Rozalija ar jos kameristė Felicija, kurios papasakos dvaro atsiradimo istoriją ir pasidalins grafų Tiškevičių gyvenimo subtilybėmis. Daugiau informacijos apie planuojamus reisus artimiausiu metu bus galima rasti čia.

„Vykstantiems laiveliu, kurio maršrutas – Kulatuva-Zapyškis-Kulautuva bus galimybė persigabenti ir dviračius. Manau, jog tai aktualu visiems dviratininkams, kurie nuo Kauno miesto vaizdingu maršrutu keliauja Kauno rajono link. Jiems nereikės važiuoti iki Vilkijoje esančio kelto, kaip, tikėtina, darydavo anksčiau, tam, kad persikeltu į kitą Nemuno pusę. Šiemet tai bus galima padaryti arba iš Kulautuvos į Zapyškį, arba iš Zapyškio į Kulautuvą“, – pasakoja A. Plūkaitė.

Pažintinės, edukacinės programos

Organizatoriai tikina, jog Kauno rajonas ir 2017 metais vilios turistus savo nuostabaus grožio gamta. Kačerginei, Kulautuvai ir daliai Zapyškio suteiktas kurortinės teritorijos statusas – galimybė dar labiau didinti turizmo paslaugas šioje zonoje, plėsti kultūrinį ir ekologinį turizmą, pramogas, kurti naujas turizmo paslaugas, gerinti jau esamas. Kulautuva ir Kačerginė pasižymi ne tik gamtiniais bei turistiniais ištekliais, bet ir kurortinio gydymo tradicijomis.

Pirmąkart kurorto statusas Kulautuvos miesteliui patvirtintas 1933 metais, o gamtiniai veiksniai yra palankūs sanatoriniam gydymui, kurio ištakos šiame regione siekia net 1930 metus. Pagrindiniai Kačerginėje, Kulautuvoje ir dalyje Zapyškio esantys gamtiniai ištekliai, turintys didžiausią reikšmę jų kraštovaizdžio estetiniam, rekreaciniam ir turistiniam patrauklumui, yra Kulautuvos bei Kačerginės miškai, Nemunas ir jo slėnio zona. Reljefo įvairovė aplink Kulautuvą ir Kačerginę esančiuose panemunės miesteliuose bei gyvenvietėse, kultūros ir architektūros paveldo objektai sudaro itin palankias sąlygas plėtoti įvairių rūšių turizmą.

Tarpukariu Kulautuvos miestelis buvo laikomas vienu geriausių Lietuvos kurortų. Šiandien jis esą po truputį bunda iš sąstingio. Vis daugiau gyvybės Kulautuvai teikia ne tik nuolat didėjantis gyventojų skaičius, bet ir pernai birželį duris atvėrusi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Kulautuvos reabilitacijos ligoninė, skirta pacientams, sergantiems kraujotakos ir nervų sistemų ligomis. Miestelį gaubia pušynas, čia yra įrengtos sveikatingumo trasos, europinius reikalavimus atitinkantis paplūdimys, prieplauka, tiesiami dviračių takai. Šiuo metu dviračių takai driekiasi tik iki Kačerginės, o suplanuota, kad ateityje jie turėtų būti nutiesti iki pat Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios.

Kačerginėje baigta restauruoti generolo Prano Vaiciuškos vila, atidarytas viešbutis „Kankorėžis“, 2016 metų pabaigoje visuomenei pristatyta Kauno rajono savivaldybės lėšomis atgaivinta žymaus tarpukario inžinieriaus Viktoro Reklaičio vila, šiandien čia įsikūrusi seniūnija, o turistai gali rasti naudingą informaciją apie miestelį bei visą Kauno rajoną.

Edukacinių programų gausa ir įvairove jau gali pasigirti ir Raudondvario menų inkubatorius, kur menininkai ir amatininkai dalijasi savo amato paslaptimis. Čia esą yra galimybė išmokti lieti žvakes, pasigaminti muilą, sužinoti gintaro istoriją ir pasigaminti papuošalą, išmokti dekupažo subtilybių, susikurti originalų šilkinį šalikėlį ir daugelį kitų dalykų.

Kauno rajono muziejus lankytojus, pasak organizatorių, taip pat džiugina ne tik įvairiomis ekspozicijomis, bet ir kviečia susipažinti ir su pasaulyje garsiais menininkų darbais. O šių metų naujiena, kuri itin daug populiarumo sulaukė tarptautinėje turizmo parodoje Vilniuje „Adventur 2017“, tai teatralizuota programa, kurioje galima susipažinti su Raudondvario dvaro istorija ir paragauti egzotiškos grafo Tiškevičiaus apelsinų sriubos.

Mėgstantiems pasivaikščiojimus gamtoje siūlomi nuo 1 iki 40 km vinguriuojantys pažintiniai ir sveikatingumo takai Kauno rajone. Keliaujant galima grožėtis miško vaizdais, susipažinti su skirtingomis augalų rūšimis, medžių lajose čiulbančiais paukščiais. Turistai taip pat kviečiami pasivaikščioti Pakalniškių pažintiniu taku, rekreaciniu taku Girionys – Laumėnai – Žiegždriai, Kulautuvos sveikatingumo taku, Šaltiniu taku Kačerginėje, išbandyti Jadagonių ekologinę trasą.

Pasiilgusiems romantiškų pasivaikščiojimų, ir šiais metais siūloma aplankyti Arlaviškių kadagių slėnį, kuris 2016 metais buvo pripažintas gražiausiu pažintiniu taku Lietuvoje, pasivaikščioti Žiegždrių geologiniu taku, atveriančiu žemės gelmių stebuklus, nusifotografuoti prie nuostabaus grožio Dubravos rezervatinės apyrubės, aplankyti Meilės simboliu laikomus Dubravos medžius dvynius.

Ekstremalesnių pramogų mėgėjams rekomenduojama apsilankyti Jadagoniuose (Zapyškio seniūnija) įsikūrusiame pramogų parke eXpedicija.lt. Pramogų parko įkūrėjas Skirmantas Paukštys ir vėl siūlys įvairias ekstremalias pramogas – orientacinius žygius, žygius baidarėmis ir plaustais, purvo trasas, o dar nebandžiusiems – įkopti į aukščiausią dirbtinę uola Baltijos šalyse – Pagoniją.

Viena iš pagrindinių naujienų šį turizmo sezoną naujas laivybos maršrutas iš Kauno marių prieplaukos į Kadagių slėnį ir atgal. Planuojama, kad nuo gegužės 13 dienos laivas iš Kauno marių prieplaukos kiekvieną šeštadienį pajudės 10 val. ryto. Nors laivas talpina apie 150 keleivių, numatoma plukdyti apie 105 asmenis. Taip būtų užtikrinamas keleivių komfortas.

Kelionės metu esą bus galima įsigyti užkandžių ir gaiviųjų gėrimų, pasinaudoti tualetu. Šiuo metu numatoma, kad visa kelionė truks apie 4 val. 30 min. Maršruto organizatoriai, bendradarbiaudami su Kauno marių regioninio parko lankytojų centru, Kadagių slėnyje planuoja pasiūlyti įvairias edukacines bei trumpas ekskursines programas.

Dar vienas vandenlenčių parkas

A. Plūkaitės teigimu, nors Ringauduose, Graužės tvenkinyje, jau yra įkurtas vandenlenčių parkas „Dock7“, šiais metais, birželio mėnesį, Kulautuvos paplūdimyje, Kauno rajone, bus įrengtas dar vienas parkas minėtų vandens pramogų mėgėjams.

Kauno rajono turizmo sezoną žadama tradiciškai užbaigti pėsčiųjų žygiu rugsėjo mėnesį. Praėjusiais metais daug dėmesio sulaukė kelionė partizanų takais iš Ežerėlio į partizanų žeminę. Šįmet žygis esą bus glaudžiai susietas su piliakalnių metais – planuojama aplankyti vieną iš Kauno rajono piliakalnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA