Kviečia dalyvauti egzamine ir pasitikrinti žinias apie ES | Kas vyksta Kaune

Kviečia dalyvauti egzamine ir pasitikrinti žinias apie ES

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Antradienį Lietuvoje vyks „Europos egzaminas“, kuriame bus galima pasitikrinti žinias apie Europos Sąjungą (ES).

Dėl Europos Sąjungos žinovo titulo varžysis moksleiviai, studentai, verslo įmonių darbuotojai, valstybės tarnautojai ir visi norintys Lietuvos gyventojai. Šiais metais „Europos egzaminą“ panoro vykdyti 350 mokyklų ir 60 organizacijų, kuriose planuojama sulaukti ne mažiau kaip 17 tūkst. dalyvių, informavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

„Europos egzaminas“ raštu vyks mokyklose, o visi kiti dalyviai egzaminą galės laikyti internetu čia. Pavieniai dalyviai „Europos egzaminą“ galės laikyti internetu gegužės 9–12 dienomis.

Egzamino metu reikės per kuo trumpesnį laiką atsakyti į 12 įvairaus sudėtingumo klausimų, susijusių su ES veikimu, istorija, valstybėmis narėmis, politika bei aktualijomis. Šiais metais papildomas dėmesys skiriamas Romos sutarties šešiasdešimtmečiui, programos „Erasmus+“ trisdešimtmečiui, Lietuvos narystės Šengeno erdvėje dešimtmečiui, Europos solidarumo korpuso kūrimui, ES ateities scenarijams.

Geriausiai užduotis atlikusieji pateks į antrą konkurso egzamino etapą, o jame paaiškės finalo dalyviai. Finalas vyks gegužės 22 dieną Europos namuose Vilniuje, jo dalyviai varžysis dėl pažintinių kelionių į ES institucijas Briuselyje, skrydžio į Romą ir skrydžių programos „Erasmus+“ oro balionu.

„Europos egzaminas“ rengiamas aštuntą kartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA