Grožio klinikos pacientus policija ragina nemokėti išpirkų | Kas vyksta Kaune

Grožio klinikos pacientus policija ragina nemokėti išpirkų

Archyvas / Įmonės nuotr.

Pastarosiomis dienomis Grožio klinikos pacientai, kurių duomenys buvo pavogti, į savo mobiliuosius telefonus ar elektroninio pašto dėžutes gavo žinutes, su siūlymu susimokėti už jų pavogtų duomenų paviešinimą.

Tyrimą atliekantys Kauno apskr. vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai ragina klinikos pacientus, gavusius tokias žinutes, nemokėti jokių išpirkų, o kreiptis į policiją.

Pareigūnai prašo žmonių išsaugoti gautas SMS žinutes ar elektroninius laiškus ir juos pateikti tyrėjams per policijos elektroninių paslaugų portalą www.epolicija.lt.

Kaip pranešta anksčiau, „Grožio chirurgijos“ klinikos klientų duomenys buvo pavogti balandžio pabaigoje.

Nusikaltėliai įsilaužė į įmonės tinklalapį ir šantažavo bendrovę sumokėti išpirką už gautus klientų duomenis.

Įmonė kreipėsi į teisėsaugą. Šantažistai skelbė, kad yra parduodami daugiau nei 24 tūkst. klientų asmens sveikatos duomenys atskirai ir kad bendro duomenų paketo kaina vis auga. Reikalaujama išpirka, Delfi.lt kalbinto saugumo eksperto skaičiavimu, siekia apie 300-350 tūkst. eurų bitkoinus konvertavus į eurus, nes bitkoino kaina keičiasi kasdien.

Įtariama, kad nusikaltėliai šantažuoja ir nukentėjusius pacientus, siūlo išsipirkti pavogtus duomenis.

Įmonei grasinama, kad visi duomenys bus paskelbti viešai birželio 30 d., jei įmonė neįvykdys jų reikalavimų.

Gegužės 8 d. įmonė patyrė dar vieną ataką. „Klinikos „Grožio chirurgija” serveriai antrą kartą per keletą dienų puolami DDoS ataka. Klinika nedelsdama kreipsis į atsakingas institucijas dėl patiriamų DDoS atakų. Atsiprašome klientų, kurie negali pasiekti mūsų interneto puslapio, o šiuo metu darome viską, kad užtikrintume maksimalų saugumą atakų metu”, – pirmadienį portalui Delfi.lt teigė klinikos direktorius J. Staikūnas.

Duomenis apie žmogaus sveikatą ir jos būklę be asmens sutikimo draudžia skelbti LR įstatymai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA