Mankšta su kūdikiu vandenyje – gerai sveikatai | Kas vyksta Kaune

Mankšta su kūdikiu vandenyje – gerai sveikatai

Organizatorių nuotr.

Pravėrus jaukiai įrengto „Kūdikių SPA“ duris mane pasitinka vienas jaunesnių klientų – Gabrielius. Pritūpiu pasisveikinti. Rimto veido vyrukas staiga nusišypso ir ima guguoti – taip šnekina mane. Gabrieliui – 5 mėnesiai. Jis ką tik gerą valandą plaukiojo baseine kartu su savo mama, po to buvo sočiai pamaitintas ir dabar kuo ramiausiai tyrinėja aplinką.

[galerija kiek=”8″]

Verslo idėja – gimus sūnui

Prieš porą mėnesių pradėjusio veikti „Kūdikių SPA“ įkūrėja ir vadovė Ingrida Laskauskienė pasakojo, kad mintis pradėti tokį verslą kilo spontaniškai: ieškant pagalbos savo naujagimiui. I.Laskauskienės sūnui, kuriam dabar dveji, buvo padidėjęs raumenų tonusas, todėl gydytoja rekomendavo lankyti baseiną. Tai, ką ponia Ingrida pamatė kūdikiams plaukioti skirtuose baseinuose, jai nepatiko, tad ryžtinga moteris nutarė pati įrengti modernų baseiną, atitinkantį šiuolaikinių tėvų lūkesčius.

„Rasti vietą baseinui, nors ir nedideliam, nebuvo lengva. Po vaiko auginimo atstogų buvau labai užsidegusi noru dirbti. Neturėjau darbo vietos, į kurį galėčiau grįžti“, – pasakojo Kūno kultūros akademijos Pedagoginį fakultetą baigusi I.Laskauskienė. Naujas biurams ir įmonių veiklai skirtas pastatas Partizanų g. 15A pasirodė tinkamas šiai veiklai, o savininkai leido pirmo aukšto patalpose iškasti nedidelį baseinuką.

Laukiami vaikai iki 3 metų

Užsiėmimai baseine suskirstyti pagal amžiaus grupes. Čia plukdomi ir vos poros mėnesių sulaukę pypliukai, o trimečiai jau yra vyriausi šio baseino lankytojai, Ingridos meiliai vadinami siaubūnais. „Vaikučiai aktyvūs, jie nori išsikrauti, ne visi ateina ramiai paplūduriuoti. Žaislų pilna spinta – jie viską iškrausto, iš kūdikių vystymo stalelių pasidaro namukus, o baseine kylantys burbuliai jiems kelia itin daug gerų emocijų, ypač, kai juos bando sustabdyti užklodami čiužiniais. Vaikai nėra paliekami vieni, su jais užsiima jogos instruktorė, todėl tai yra sveikos šėlionės, – pasakojo „Kūdikių SPA“ direktorė.

Su kūdikiais besilankantys tėvai, kol kineziterapeutė plukdo mažylį, gali pailsėti prie baseino sienelės su srovėmis, pasimasažuoti nugarą ir atsipalaiduoti. Pasirodo, „Kūdikių SPA“ – ne tik moterų su mažyliais oazė, čia renkasi ir tėveliai su savo atžalomis, todėl yra įrengtos atskiros rūbinės vyrams, moterims bei didesnis persirengimo kambarys šeimai.

Šeimoms, neįsitenkančioms į vaikų grupes pagal amžių, „Kūdikių SPA“ direktorė patarė tartis dėl individualaus laiko. „Jei šeima augina skirtingo amžiaus vaikus, tarkime, vienas yra 2 metų, o kitas – 2 mėnesių ir jie negali į vieną grupę ateiti, tai tokiems žmonėms rekomenduojame individualius šeimos užsiėmimus. Dažnai viena šeima kooperuojasi su kita šeima, todėl kaina išeina nedidelė: jei ateina iki 5 žmonių, kainuoja 45 eurus“, – teigė I.Laskauskienė.

„Kūdikių spa“ – puiki alternatyva mėgstantiems vandens procedūras, kurios yra ne tik smagios, bet ir labai naudingos ir vaikams, ir suaugusiems. „Kūdikių SPA“ direktorė užsiminė, kad galima įsigyti ir dovanų kuponą, kuris tikrai pradžiugins naujagimio susilaukusius tėvelius.

Ilgesnis užsiėmimų laikas

Nėščiosioms ir tėvams su kūdikiais skirtame „Kūdikių SPA“ baseine chloro kiekis yra minimalus – 0,5 miligramo, vanduo valomas įdiegus inovatyvias technologijas. „Baseine sumontuotos pačios moderniausios filtravimo, aeracijos sistemos. Pagal esamą kvadratūrą – netgi dvigubai stipresnės, nei parašyta reikalavimuose. Turime nacionalinio visuomenės sveikatos centro išduotą leidimą-higienos pasą“, – apie praeitas patikras pasakojo I.Laskauskienė. Užsiėmimai baseine vyksta su kineziterapeute, kuri prižiūri kiekvieną, pati plukdo mažylius, vandenyje rodo mankštos pratimus nėščiosioms. Baseino vanduo – 34 laipsniai, todėl komfortiškai jaučiasi ir mamos, ir patys mažiausi kūdikėliai.

Dirba patyrusios specialistės

Užeiname į baseino patalpą, kur vyksta užsiėmimai mamoms su kūdikiais. Baseine plaukioja trys pūstažandžiai, įpusėję pirmuosius savo gyvenimo metelius – mažieji plaukikai vandenyje jaučiasi natūraliai. Vienas plaukiodamas čiulpia kumštuką, kitas smalsiai dairosi į šalis. Šalia mamų vandenyje visą laiką dirba kineziterapeutė: ji perima tai iš vienos, tai iš kitos mamos mažylį, plukdo juos vandens paviršiumi, lengvai mankština. Pasiteirauju jos, ar tenka matyti nepatenkintų mažylių. „Visaip būna, kaip ir paprastoje dienoje, o dienų būna visokių: kas valgo, kas miega“, – atsako jogos vadovė Giedrė Paršeliūnienė.

„Kūdikiai miega vandeny?“, – nustembu. „Taip, jie gyvena savo ritmu, ir užmiega, paskui plaukdami nubunda – toks natūralus mažo žmogaus dienos ritmas“, – paaiškino specialistė. G. Paršeliūnienė jau 7 metus dirba su mažaisiais: plukdo, atlieka atpalaiduojantį arba stimuliuojantį masažą, mankštos pratimus, priklausomai nuo kūdikio amžiaus ir fiziologinės raidos etapo.

„Plaukymas vandenyje stiprina kūdikių raumenų tonusą, normalizuoja jį, mažina įtampas. Jei kūdikis turi sveikatos problemų, kaip kreivakaklystė, stuburėlio bėdų, viskas labai gražiai vandenyje koreguojasi. Buvimas vandenyje vaikutį atpalaiduoja“, – teigė G.Paršeliūnienė.

Mamoms ir tėčiams su kūdikiais verta lankyti baseiną ne tik norint koreguoti sveikatos bėdas. Pusantros valandos, praleistos ramioje, komfortiškoje aplinkoje ne tik padės pailsėti ir atsipalaiduoti nuo kasdienės rutinos, bet ir turės ilgalaikės naudos.

„Lankant baseiną tvirtėja santykiai su vaiku. Tėvai mokosi įsiklausyti į vaiką, atliepti jo poreikį, derinasi prie vaiko pagarbiai, laukdami, kada jis bus pasiruošęs nerti. Jei tėvai patys bijo vadens, tai ir jie nugali tas baimes, nes stengiasi dėl vaiko. Tie, kurie praktikuoja mankštas baseine, kartu su savo šeimos nariais, įgyja malonių prisiminimų, kurie jungia šeimą“, – teigė kineziterapeutė G. Paršeliūnienė.

Susisiekti su „Kūdikių SPA“ ir registruotis galite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA