Muziejus kviečia susipažinti su karo medikais | Kas vyksta Kaune

Muziejus kviečia susipažinti su karo medikais

A. Pliadžio nuotr.

Ar žinote, kas yra „auksinė valanda“, kokia yra karo mediko kasdienybė ir kaip atlikti pirmąją pagalbą? Atsakymus į šiuos klausimus sužinosite jau gegužės 11 d. atvykę į Vytauto Didžiojo karo muziejų.

Tai jau antrasis ciklo „Susipažinkite – karinės specialybės“ susitikimas.

Šį kartą apie darbe pasitaikančius iššūkius pasakos Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos medikai.

Karo istorikė Lina Kasparaitė-Balaišė pristatys Lietuvos karo medicinos istoriją, papasakos apie lauko ligonines, lazaretus ir sužeistųjų evakuaciją. Karo gydytojas majoras Vilius Kočiubaitis pasidalins prisiminimais apie tarnybą tarptautinėje misijoje ir pristatys naują savo knygą „Afganistano daktaras“.

Kapitonas Joris Brian Ragaišis supažindins su medicininės pagalbos teikimu lauko sąlygomis, pademonstruos filmuotą chirurginių pratybų medžiagą, papasakos apie Lietuvoje išsidėsčiusius medicininės paramos vienetus.

Karo psichologas kapitonas Mantas Gricius supažindins su psichologų vaidmeniu ir paskirtimi kariuomenėje. Karo medicinos mokymo centro instruktorė kapitonė Sigita Gelžinienė pademonstruos, kaip suteikti pirmąją pagalbą, atlikti dirbtinį kvėpavimą, supažindins su paramediko krepšio sudėtimi.

Renginys vyks gegužės 11 d. 15:30 val. Karo muziejuje, įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA