Nusimato turininga vasara: paruošė daugybę renginių saugomose teritorijose | Kas vyksta Kaune

Nusimato turininga vasara: paruošė daugybę renginių saugomose teritorijose

R. Tenio nuotr.

Šią vasarą saugomų teritorijų direkcijos organizuos daug lankytojams patrauklių renginių, o nusipirkusieji metinį arba šeimos metinį lankytojo bilietą juose galės dalyvauti nemokamai.

Pavyzdžiui, birželį verta patraukti į pėsčiųjų žygį po smegduobes Biržų regioniniame parke (birželio 3 d.) ar susiruošti į ekspediciją „Dinozaurų medžioklė” Ventos regioniniame parke (birželio 13-14 d.). Naujų potyrių žada Krekenavos regioninio parko edukacinė programa „Pojūčiai gamtoje” (birželio 21 d.).

Liepą reikėtų išmėginti kūlgrindą Varnių regioniniame parke (liepos 15 d.), dalyvauti pynimo savaitėje Dzūkijos nacionaliniame parke (prasidės liepos 28 d.). Rugpjūtį laukia dviračių žygiai Akmenos ir Jūros krantais Pagramančio regioniniame parke (rugpjūčio 5 d.) ir po Dubysos žemupį Dubysos regioniniame parke (rugpjūčio 26 d.). Grobšto gamtinio rezervato slėpiniai atsivers vaikštant po jį su gidu (rugpjūčio 11 d.).

Rudenį migruojančius vandens paukščius bus galima stebėti per ekskursiją prie Dusios ežero Metelių regioniniame parke. Įdomios ekskursijos bus surengtos ir saugomų teritorijų lankytojų centruose: apie gamtos ir kultūros vertybes – Rambyno regioniniame parke, Nemuną ir gyvenimą prie jo – Panemunių regioniniame parke ir kt.

Įsigijusieji metinį lankytojo bilietą gaus dovanų apyrankę „Aš remiu saugomas teritorijas” su USB atmintinėje įrašytais saugomų teritorijų direkcijų renginiais, kuriuose jie galės dalyvauti nemokamai.

Savanoriškas lankytojo bilietas – tai galimybė prisidėti prie gamtos puoselėjimo ir išsaugojimo. Jis, perkamas gera valia, išreiškia pritarimą ir norą, kad saugomose teritorijose būtų sutvarkytos lankytinos ir rekreacinės vietos, pažintiniai takai, prižiūrimi apžvalgos bokštai, kad stovyklavietėse būtų tvarkinga.

Įsigyti metinį lankytojo bilietą ir gauti dovanų apyrankę galima nacionalinių ir regioninių parkų direkcijose bei lankytojų centruose, taip pat Saugomų teritorijų nacionaliniame lankytojų centre Vilniuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA