Lietuvoje 72 nusikaltimus įvykdžiusio latvio byla perduodama į teismą | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje 72 nusikaltimus įvykdžiusio latvio byla perduodama į teismą

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno policija atliko ikiteisminį tyrimą, kuriame LR piliečiui pateikti įtarimai dėl 72 įvykdytų nusikalstamų veikų, iš kurių 27 – vagystės iš privačių gyvenamųjų namų. Vyrui (43 m.), taip pat pateikti įtarimai dėl svetimo turto gadinimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo ir sukčiavimo.

2016 m. liepos mėnesį, bendradarbiaujant su Interpolo Estijos biuru, nustatyta, kad galimas nusikaltimų vykdytojas yra Rygoje gyvenantis Latvijos pilietis. Pareigūnai minėtą asmenį sulaikė po įvykdytos vagystės rugpjūčio 4 d. Kauno rajone. Vykdant nusikaltimus, buvo naudojamas automobilis „BMW“, kuriame įtariamasis gyveno, laikė nusikaltimų įrankius, drabužius. Automobilis buvo užfiksuotas vagysčių vietose. Įtariamasis Latvijoje jau daug kartų teistas dėl įvykdytų vagysčių, oficialiai beveik niekada nedirbęs. Vagystės nuo 2015 metų iki asmens sulaikymo dienos buvo vykdytos Šiaulių, Panevėžio, Vilniaus ir Kauno apskrityse.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyti keli bendri vagysčių bruožai. Nusikalstamų veikų darymo metu visada buvo naudojamos pirštinės, o į gyvenamąsias patalpas patekta grąžto pagalba, t.y. pragręžiant lango ar durų rėmus į vėliau savadarbiu atsuktuvu atkabinant užrakto mechanizmą.

Nors įtariamasis savo pėdsakus slėpė itin skrupulingai, nusikalstamos veikos atliktos įžūliai, nevengiant vaizdo kamerų bei braunantis į namus tuo metu, kai juose būdavo gyventojai. Įvykdytų nusikalstamų veikų metu buvo vagiami mažagabaričiai daiktai: pinigai, banko kortelės, įvairūs juvelyriniai dirbiniai, vaizdo fiksavimo technika, mobilieji telefonai. Banko kortelėse esančius pinigus bandyta neteisėtai pasisavinti net ir neradus banko prisijungimo duomenų.

Vyras bandydavo atspėti banko kortelės PIN kodą, tačiau visais atvejais toks lėšų pasisavinimas likdavo nesėkmingas – kortelę bankomatas užblokuodavo.

Pagal LR baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d., už šią nusikalstamą veiką gresia laivės atėmimas iki 8 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA