Lietuvoje nebelieka prekybos centrų „Prisma“ | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje nebelieka prekybos centrų „Prisma“

delfi.lt 2017/05/03 10:34
Bendrovės nuotr.

Suomijos bendrovė SOK priėmė sprendimą nutraukti prekybos centrų „Prisma“ veiklą Latvijoje ir Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

„Šių metų pradžioje pradėjome savo tarptautinės veiklos strategijos atnaujinimą. Jos metu priėjome išvadą, jog mūsų parduotuvių „Prisma“ rinkos dalis Latvijoje ir Lietuvoje nėra pakankama, kad artimiausioje ateityje mūsų veikla būtų pelninga.

O užimti pakankamą papildomą rinkos dalį natūraliai plečiant verslą ateinančiais metais būtų labai sunku, – pranešime sakė SOK vykdomasis viceprezidentas Jorma Vehviläinen. – Pastaraisiais metais mažmenininkai daug investavo abiejose šalyse, todėl mažmeninių parduotuvių plotas kvadratiniais metrais, atsižvelgiant į gyventojų skaičių ir vartotojų perkamąją galią, jau yra gana didelis. Be to, dėl „Prisma Deglava“ uždarymo pernai ir mūsų nuomos sutarties nutraukimo prieš terminą ženkliai sumažėjo mūsų veiklos galimybės Latvijoje.“

Šiuo metu SOK turi tris parduotuves „Prisma“ Latvijoje ir keturias Lietuvoje.

Birželio mėnesį šios parduotuvės bus uždarytos. Veikla bus nutraukta nustatytu būdu, o veiklos nutraukimo procesas prasidės gegužės pradžioje, paskelbus išpardavimą uždarymo proga. „Prisma“ pasirūpins savo įsipareigojimais tiekėjams ir paslaugų teikėjams.

Kreditų biuro „Creditinfo“ vyriausioji kredito rizikos analitikė Rasa Ruseckaitė DELFI prieš kurį laiką sakė, kad prekybos tinklo likimas priklausys nuo akcininkų nori toleruoti nuostolius.

„Tai – palyginti smulkus rinkos dalyvis, tačiau nuosekliai auga vykdydamas tinklo plėtrą: šiuo metu Lietuvoje veikia 4 parduotuvės.

Kiek aukštesnę įmonės rizika nulemia tai, kad ji keletą metų iš eilės veikė nuostolingai, o kapitalo struktūra išlieka rizikinga. Tolesnė šios įmonės veiklos perspektyva priklauso nuo akcininko noro ir galimybių finansuoti įmonės patiriamus nuostolius. Iki šiol akcininkas rėmė įmonę papildomais įnašais į nuosavybę“, – dar prieš „Lidl“ atėjimą komentavo ji.

Pasak pranešimo, SOK toliau tęs parduotuvių „Prisma“ veiklą Estijoje ir Sankt Peterburge.

Šiuo metu Estijoje veikia aštuonios parduotuvės „Prisma“, o Sankt Peterburge – šešiolika. Ir toliau bus siekiama didinti rinkos dalį bei parduotuvių skaičių abiejose šalyse. Veiklos nutraukimas Latvijoje ir Lietuvoje neturės įtakos Estijoje ir Sankt Peterburge vykdomos veiklos finansiniams rezultatams.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA