Saulės dieną kauniečiai mėgaujasi šiltais spinduliais ir atbudusia gamta | Kas vyksta Kaune

Saulės dieną kauniečiai mėgaujasi šiltais spinduliais ir atbudusia gamta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gegužės 3-iąją, minint Saulės dieną, kauniečiai mielai laiką leidžia gamtoje, tam itin palankus oras – šviečia saulė, gaivina vėsus vėjas, o medžiai ir pienių pilnos pievos kasdien vis labiau sužaliuoja. Atsipūsti lauke nuo greito miesto gyvenimo tempo – puikus metas.

Kauno centre ir Senamiestyje apsilankęs portalo „Kas vyksta Kaune“ fotografas užfiksavo daugybę laimingų veidų. Vieni gyventojai išėjo romiai pasivaikščioti, kiti prigulti ant minkštos žolės, pasilepinti saulės voniomis ar tiesiog išgerti arbatos ir paplepėti su draugais. Pastebimai padaugėjo ir gėlių prekeivių, siūlančių įsigyti aromatingų narcizų ar vos prasiskleidusių tulpių žiedų.

Ne vienas jau išbandė trumpas rankoves, tačiau dauguma lūkuriuoja dar šiltesnių orų, kai termometro stulpelis perkops 20 laipsnių.

Saulės diena minima nuo 1994 m., šventė skirta atkreipti dėmesį į saulės energijos galimybes, juk saulė puikus energijos šaltinis, dera jį aktyviau išnaudoti. Saulės dieną Europoje rengiami įvairūs renginiai, parodomos saulės energijos galimybės, taip pat rengiamos saule varomų automobilių varžybos, seminarai, parodos ir pan.

Šalyje per metus skaičiuojama iki 1,9 tūkst. saulėtų valandų, o giedriausiais mėnesiais laikomi balandis ir gegužė. Trečdalis metų – apniukęs. Šalyje įrengta daugiau kaip 2 tūkst. saulės elektrinių.

Psichologų teigimu, saulės spinduliai skatina hormono serotonino, atsakingo už gerą nuotaiką gamybą, tad saulėtomis dienomis džiaugtis kviečiame dažniau ir aktyviau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA