Policija toliau siekia atbaidyti ilgapirščius: pažymėjo dar 30 oranžinių dviračių | Kas vyksta Kaune

Policija toliau siekia atbaidyti ilgapirščius: pažymėjo dar 30 oranžinių dviračių

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus pareigūnai pažymėjo 30 oranžinių dviračių, kuriais netrukus galės naudotis ir kauniečiai, ir miesto svečiai.

Praėjusiais metais Bendruomenės pareigūnai miesto dviračių pažymėjo net 120, iš kurių nei vienas nebuvo pavogtas. Įprastai per metus pareigūnams tenka pažymėti ne vieną šimtą ir gyventojų dviračių. Pastarųjų vagysčių vis mažėja, nes pažymėtas daiktas policijos įstaigoje, atbaido ilgapirščius.

Pareigūnai primena, kad, norint pažymėti dviratį, reikia su savimi atsinešti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio (žymimo daikto) įsigijimo dokumentus. Dviračius pareigūnai užregistruoja, specialia priemone pažymi jo rėmą ir užklijuoja lipduką su užrašu „Daiktas pažymėtas policijoje”.

Lipdukas ant transporto priemonės rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti. Pareigūnai bei dviračių savininkai tikisi, jog daiktų žymėjimas padės ilgapirščius atgrasyti nuo kėsinimosi į svetimą turtą.

Visus, norinčius pasižymėti savo dviračius ar kitus vertingus daiktus, pareigūnai kviečia atvykti į Aitvarų šventę Kauno rajone, Zapyškyje, arba „Hanza dienas“ Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA