Į „Euroviziją” išvykstantys „Fusedmarc“: pateksime į finalą ir laimėsime | Kas vyksta Kaune

Į „Euroviziją” išvykstantys „Fusedmarc“: pateksime į finalą ir laimėsime

delfi.lt 2017/05/01 12:32
Delfi.lt nuotr./Š. Mažeika

Pirmadienio, gegužės 1-osios, rytą būrys žurnalistų bei grupė „Fusedmarc“ išvyko į Kijevą. Ir nors „Eurovizija“ oficialiai prasidės sekmadienį, o pirmasis pusfinalis nuskambės tik gegužės 9-ąją, pirmoji repeticija Ukrainos arenoje lietuviams suplanuota jau po kelių dienų.

Į Vilniaus oro ustą atvykusi Viktorija Ivanovskaja, pamačiusi žurnalistus, neslėpė, kad jaudinasi. „Bet tai toks malonus, džiaugsmingas jaudulys“, – šypsojosi atlikėja.

Ne mažesnė šypsena puošė ir Deniso Zujevo veidą, kuris demonstravo pasitikėjimą savimi. „Pateksime į finalą ir laimėsime“, – į klausimą, ar tikisi patekti į finalą, atsakė D. Zujevas.

Išlydėti savo numylėtinių atvyko ir keli gerbėjai, pasipuošę trispalvės spalvomis margintais šalikais. Ištikimi „Fusedmarc“ gerbėjai į oficialias išlydėtuves rinkosi ir šeštadienio vakarą.

Pirmoji repeticija lietuviams numatyta gegužės trečiąją, kiek vėliau bus dar viena. Didžiojoje arenoje, kaip ir visuomet, atlikėjai gali repetuoti vos kelis kartus.

Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ pasirodys antro pusfinalio metu, gegužės 11-ąją. Jei „Fusedmarc“ pavyks patekti į finalą, dar kartą ant scenos lips šeštadienio, gegužės 13-osios, vakarą.

Laimėję lietuviškas atrankas „Fusedmarc“ konkursui ruošėsi tyliai, didžiausią dėmesį skyrė muzikai ir pačiai dainai. Artėjant išvykimui į Kijevą Viktorija paskelbė, kad dižiojoje scenoje pasirodys su ta pačia suknele, su kuria laimėjo lietuviškas atrankas. Tiesa, dizainerė Sandra Yushka ją šiek tiek patobulino.

Didžiulio dėmesio sulaukiančiame konkurse šįmet varžysis 42 šalys, deja, bet šįmet ant scenos nepamatysime Rusijos atstovės. Kilus skandalui, EBU (Europos transliuotojų sąjunga) nusprendė, kad Rusija šįmet negali dalyvauti. Praūžus konkursui bus sprendžiama, ar Rusijos atstovai turės galimybę dalyvauti kitąmet.

Tiesa, nors „Fusedmarc“ demonstruoja didžiulį pasitikėjimą savimi ir prieš lipdami į lėktuvą tikino, kad važiuoja nugalėti, užsienio kritikai jų dainą vertina ne itin teigiamai. Kone populiariausio „eurovizinio“ tinklaraščio Wiwiblogs.com surengto balsavimo metu lietuvių daina buvo įvertinta vos 3 balais iš 10.

Šįmet palankiausiai vertinamas italas Francesco Gabbani. Jį, kaip savo favoritą, įvardijo ir „Fusedmarc“ duetas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA