Skaudi žinia: šalis neteko garbaus žurnalisto A. Degučio | Kas vyksta Kaune

Skaudi žinia: šalis neteko garbaus žurnalisto A. Degučio

Asociatyvi/ R.Tenio nuotr.

Šeštadienį šalį sukrėtė skaudi netektis – mirė žurnalistas Algimantas Degutis. Vyras ėjo 84-tus gyvenimo metus. Prieš pradėdamas žurnalisto karjerą, garbus vyras mokėsi Kaune. Kauno „Aušros“ gimnaziją galima laikyti vienu iš tramplinų jo ateities veiklos pasirinkimuose.

Lietuvoje A.Degutis žinomas kaip ilgametis žurnalistas. Algimantas Degutis gimė 1934 metais balandžio 18 d. 1952 metais baigė „Aušros“ gimnaziją Kaune. Vėliau įstojo į Vilniaus universiteto istorijos- filologijos fakultetą. Teigiama, jog studijuodamas penktame kurse pradėjo dirbti žinybiniame laikraštyje „Lietuvos geležinkelininkas“. O 1963-aisiais perėjo į Lietuvos radijo ir televizijos komiteto televizijos žinių redakciją.

Šiek tiek vėliau – 1968 metais tapo „Panoramos“ vyriausiuoju redaktoriumi. Lietuvos radijo ir televizijos komitete dirbo iki 1970 metų. Daugiau kaip dvidešimtį metų jis buvo ELTOS visuomeninės, kultūros ir mokslo informacijos skyriaus vedėju, užsienio informacijos redakcijos vyriausiuoju redaktoriumi . Nuo 1986 lapkričio iki 2004 metų liepos dirbo Varšuvoje TASS, ELTA, BNS korespondentu, Lietuvos ambasados II sekretoriumi.

Vyras įdėjo didelį indėlį į Lietuvos-Lenkijos strateginės partnerystės formavimo. Atsiliepdamas į visos Lenkijos Lietuvos Mylėtojų klubo iniciatyvą, 2000-aisiais jis parengė leidinį „Lithuania“: „Lietuviai ir lenkai XX amžiuje. Lietuviai ir lenkai į XXI amžių“.

Taip pat 2005 metais kartu su Lenkijos žurnalistu Jaceku Komaru parašė knygą apie Lietuvos gen. P.Plechavičiaus Vietinės rinktinės ir Vilniaus apygardos Armijos Krajowos veteranų susitaikymą: „Paduoti rankas – suartinti tautas“.

2006-aisiais Lietuvos URM užsakymu drauge su fotomenininku Rimantu Dichavičiumi išleido foto albumą „Lietuva ir Lenkija: suartėjimo keliu“, skirtą abiejų šalių diplomatinių santykių atkūrimo 15-mečiui. Lietuvos valstybės naujajame archyve yra įsteigtas Algimanto Degučio fondas. Jame – 60 tomų medžiagos atspindinčios A. Degučio žurnalistinę veiklą Lenkijoje 1986-2004 metais.

A. Degutis biografijoje- narystė Lietuvos Žurnalistų sąjungos Taryboje ir Meno kūrėjų asociacijoje. Žurnalistas 2002 metais buvo apdovanotas Lenkijos nuopelnų ordino Kavalieriaus kryžiumi, o 2008-aisiais jam suteikta Lietuvos ir Lenkijos Seimų asamblėjos „Abiejų tautų respublikos“ premija už nuopelnus stiprinant abiejų šalių bendradarbiavimą. Taip pat už žurnalistinę veiklą garbus vyras įvertintas medaliu „Už nuopelnus žurnalistikai“ (2009 m.). O 1976-aisiais A. Degučiui buvo suteiktas nusipelniusio žurnalisto vardas.

Atsisveikinti su žurnalistu bus galima Jonų bažnyčios koplyčioje ateinantį antradienį nuo 14 val, Mišios už velionį bus laikomos taip pat antradienį 18 val. Karstas išnešamas trečiadienį 14 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA