Pasibaigus grupės „Saulės kliošas“ koncertui „Kaunas Jazz“ scenoje, R. Zilnys išdavė paslaptį apie J. Jučą | Kas vyksta Kaune

Pasibaigus grupės „Saulės kliošas“ koncertui „Kaunas Jazz“ scenoje, R. Zilnys išdavė paslaptį apie J. Jučą

Archyvo / P. Grigaliūno nuotr.

Šeštadienio vakarą  Vienybės aikštėje, Kaune, vykusio festivalio „Kaunas Jazz“ antrosios dienos tęsinio metu skambėjo gražiausi grupės „Saulės kliošas“ atliekami kūriniai. Nepaisydami prasto oro po atviru dangumi vykusio koncerto klausėsi gausi minia žmonių. Scenoje pasirodė ir festivalio įkūrėjas Jonas Jučas. Džiazo sąskambių kupino vakaro metu apie „Kaunas Jazz“ sumanytoją atskleista intriguojanti paslaptis.

Melomanai ir vakar nepabūgo permainingo – lietingo bei vėsaus oro. Šoko, dainavo kartu su ant scenos virtuoziškai vokalą valdančia pagrindine grupės „Saulės kliošas“ vokaliste Juste Starinskaite ir profesionalumo nestokojančiais muzikantais.

Vienybės aikštę nušvietė ne tik nuo scenos ritmingai blyksinčios šviesos, bet ir susirinkusiųjų šypsenos bei gera nuotaika. Grupę „Saulės kliošas“ galima pavadinti tikrų tikriausiais festivalio „Kaunas Jazz“ veteranais – jie čia dalyvauja jau 14-tą kartą iš eilės. Galima sakyti, jog nė vienas festivalis „Kaunas Jazz“ neapsieina be šios grupės atliekamų dainų. Ne paslaptis ir tai, jog „Saulės kliošas“ dažniausiai užbaigia koncertų lauko scenoje programą.

Vakar vakaro „vinimi“ tapo festivalio „Kaunas Jazz“ įkūrėjas J. Jučas, pasirodęs scenoje iškart po „Saulės kliošo“ koncerto. Iki jam įžengiant, muzikos apžvalgininkas ir žurnalistas Ramūnas Zilnys išdavė paslaptį – J. Jučas užregistravo savo anketą socialiniame tinkle Facebook. „Toje anketoje tikrai bus įvairių žinių apie „Kaunas Jazz“ – nuotraukų, informacijos. Noriu, kad jūs padarytumėte vieną dalyką – po šio koncerto visi įsijungtumėte savo mobiliuosius telefonus, susirastumėte Facebook’e Joną Jučą ir pakviestumėte jį „draugauti“ arba taptumėte jo „sekėjais“, kad jis suprastų, kaip mums visiems rūpi tai, ką jis daro. Pažadate, kad taip padarysite?“, – publikos klausė Ramūnas Zilnys.

Netrukus pasirodė ir pats festivalio kaltininkas. „Malonu, kad jūs – čia ir jūsų – tiek daug, kad nepabūgote vėsaus oro. Na, bet jūsų širdys sušildė visą orą ir Vienybės aikštės erdvę. Dėkoju jums visiems“, – sakė festivalio „Kaunas Jazz“ įkūrėjas J. Jučas. Po jo ištartų žodžių vakaro padangę nušvietė spalvingas fejerverkas.

Nors festivalio kaltininkas ir nebuvo labai sužavėtas renginio vedėjo viešu pasidalinimu apie jo naujuosius pomėgius, susijusius su socialiniais tinklais, „Kaunas Jazz“ siela – J. Jučas  teigė, kad R. Zilnio neatleis iš darbo, bet skirs griežtą papeikimą už  apie socialiniame tinkle Facebook susikurtos anketos fakto paviešinimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA