Neeilinė sulaikymo operacija Kaune: policijos pareigūnai turėjo panaudoti kovinius veiksmus | Kas vyksta Kaune

Neeilinė sulaikymo operacija Kaune: policijos pareigūnai turėjo panaudoti kovinius veiksmus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio rytas V. Krėvės prospekte, Kaune, prasidėjo kvapą gniaužiančių įvykių vaizdais. Du vyriškiai pro atvertą langą mėtė daiktus, šūkavo ir nenorėjo paklusti pareigūnams. Tad teko imtis išskirtinių priemonių sulaikymui įvykdyti.

Pasak policijos pareigūnų, balandžio 28 dieną, apie 8 val. 30 min. Kaune, V. Krėvės pr., Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės vyriausiesiems patruliams atvykus į iškvietimą, daugiabučio namo bute, prie atviro lango pastebėti du vyriškiai. Jie į pareigūnų pusę pro langą metė peilį bei šūkavo necenzūrinius ir įžeidžiančius žodžius.

Vėliau, policijos teigimu, vienas iš jų atsisėdo ant palangės bei iškišo kojas. Atvykus buto savininkei ir atidarius buto duris, vyriškiai pareigūnus pasitiko kovinėje pozoje, sugniaužę kumščius, bei atsisakė vykdyti pareigūnų reikalavimus pasiduoti, o sulaikomi pasipriešino pareigūnams.

Panaudojus elektroimpulsinį prietaisą „Taser“ bei kovinių imtynių veiksmus, vyriškiai buvo sulaikyti ir pristatyti į Kauno ligoninę apsvaigimui nuo narkotinių ar kitų psichotropinių medžiagų bei alkoholio nustatyti. Vėliau įtariamieji (abu g. 1981 m.) uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284, 286 str.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA