Savaitgalį Birštone – pirmasis pusmaratonio bėgimas | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Birštone – pirmasis pusmaratonio bėgimas

Asociatyvi / Š. Kubiliaus nuotr.

Artėjantį savaitgalį Birštonas taps visos Lietuvos sporto sostine – jau nuo šeštadienio kurortas pradės gyventi sporto ritmu, o sportišką ir šventišką savaitgalį vainikuos pirmasis pusmaratonio bėgimas. Skaičiuojama, kad prie Birštono pusmaratonio starto linijos stos daugiau nei tūkstantis dalyvių.

Šį savaitgalį Birštone visiems veikti bus ką – žinių apie sveiką gyvenseną bus galima semtis šeštadienį vyksiančiuose seminaruose, sekmadienį tūkstančiai bėgikų stos prie starto linijos. Registruotis į bėgimus bus galima ir starto dieną. Tarp dalyvių bus ir tokių profesionalų kaip Rio olimpinių žaidynių dalyvis Remigijus Kančys. Palankūs sporto šventei ir sinoptikai – regis, jog savaitgalį į Lietuvą pagaliau ateis tikrasis pavasaris.

„Turime daug patirties organizuojant sporto renginius Kaune, o dabar sukauptą patirtį panaudosime Birštone. Šis kurortas yra ta vieta, į kurią žmonės atvyksta pailsėti, o dabar mes Birštonui suteiksime ir sporto atspalvį, nes aktyvus poilsis yra pats geriausias poilsis“, – sako vienas iš Birštono pusmaratonio organizatorių Giedrius Bielskus.

Apdovanos Londone sužibėjusi D. Lobačevskė

Šio bėgimo ambasadore tapo geriausia Lietuvos maratoninkė Diana Lobačevskė. 36 metų sportininkė praėjusį savaitgalį itin sėkmingai pasirodė Londono maratone, kuriame aplenkė visas europietes ir užėmė 12-ąją. D. Lobačevskė planavo startuoti ir Birštone, tačiau atletę pristabdė skausmai.

„Dabar jau jaučiu visas maratono pasekmes – jaučiuosi kaip sulaužyta, atėjo nuovargis, ramenų skausmas. Be to, mane kamuoja trauma. Labai pergyvenau prieš Londoną ir skausmas nuolat pasikartoja. Bet nieko – masažas, pirtis. Dabar laikas bus skirtas atsistatymui ir poilsiui. Londone labai stipriai išsikroviau“, – sako sportininkė.

Šią savaitę D. Lobačevskė skirs išsamiems medicininiams tyrimams.

„Prieš Londoną net nenorėjau tirtis, nes bet kokios prognozės jau vistiek nieko nepakeistų. Nusprendžiau tyrimus pasidaryti po maratono. Tad dabar minsiu ne bėgimo takus, o pas gydytojus“, – juokiasi geros nuotaikos neprarandanti atletė.

Birštono pusmaratonio ambasadorė šį savaitgalį nestartuos, tačiau žada dalyvauti sporto šventėje ir apdovanoti bėgimo prizinininkus.

Nemokamos paskaitos

Sporto savaitgalis prasidės šeštadienį „Vytautas mineral SPA“ konferencijų salėje. Įdomius ir stereotipus laužiančius pranešimus skaitys žinomi savo sričių profesionalai. Tai Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas dr. Aurimas Mačiukas, mitybos specialistas Artūras Sujeta, LSMU lektorius Gediminas Tankevičius, podiatrijos specialistas Vilmantas Aušra. Nemokamų paskaitų ciklas startuos 11 val.

Sporto fiesta

Pirmąjį Birštono pusmaratonį patikėta organizuoti asociacijai „Savas miestas“, kuri jau spėjo surenti ne vieną sporto mėgėjams gerai žinomą renginį.

„Norime žmones iš didmiesčių pakviesti į gamtos prieglobstį, kur oras grynesnis ir švaresnis. Norime, kad žmonės pasidžiaugtų gamta, pailsėtų nuo miesto šurmulio“, – teigė asociacijos „Savas miestas“ vadovė Giedrė Bernotaitė.

„Renginių metu ką veikti turės ir mažiausieji sportininkai. Bus įrengta speciali zona vaikams, kurioje vyks mažiesiems pritaikyti fizinio aktyvumo užsiėmimai, todėl tėvams nereikės rūpintis, kur bėgimo metu palikti vaikučius. Mūsų siekis – suorganizuoti didelę sveikatingumo fiestą, kurios metu pasklistų teigiamos emocijos, noras rūpintis savo sveikata. Siekiame skatinti Lietuvos gyventojus daugiau judėti. Šis renginys pritaikytas tiek profesionalams, siekiantiems rezultato, fiziškai aktyviems žmonėms, kuriems paruošėme 21 km trasą, tiek aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems – 10 km trasa, tiek mėgėjams ir pradedantiemies, 5 km ir 1,5 km trasos. Varžybų dalyviai gaus startinį paketą. Vi­sų dis­tan­ci­jų da­ly­viai bus apdovanoti „Birštono pusmaratonis“ specialiai sukurtais, išskirtinio dizainp me­da­liais“, – pa­sa­ko­jo ren­gi­nį or­ga­ni­zuo­jan­čios asociacijos „Savas miestas“ vadovė Gied­rė Bernotaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA