Pasikeitus ženklams, kaunietis klausia: net nežinau ar aš kvailas, ar kiti? | Kas vyksta Kaune

Pasikeitus ženklams, kaunietis klausia: net nežinau ar aš kvailas, ar kiti?

R. Tenio nuotr.

Pasikeitę kelių ženklai sumaištį keliuose sukelia dažniau, nei turėtų. Tiesa, dažniausiai sumaištis tvyro laikinai, kol vairuotojai pripranta prie pokyčių. Vis dėlto situacija, kurią aprašė į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis kaunietis, – kitokia, ir privertė jį svarstyti, ar kvailas jis, ar kiti vairuotojai.

[galerija kiek=”8″]

Pasak vairuotojo, ties V. Krėvės prospektu esančia žiedine sankryža jau kurį laiką yra pakeisti kelio ženklai, tačiau tai vairuotojams, atrodo, nedaro jokios įtakos.

„Net nežinau, ar aš labai kvailas, ar kiti, bet yra tokia problema, kad jau kurį laiką pasikeitę ženklai, bet žmonių įpročiai – ne, tai tiek man, tiek kitiems vairuotojams kelia problemas“, – teigė jis.

Rašiusį kaunietį glumina tai, jog, nepaisydami kelio ženklų, vairuotojai vis tiek nekeičia įpročių ir pirma juosta važiuoja ne tik į dešinę, bet ir tiesiai. „Kiekvieną dieną važiuoju į darbą Kovo 11 g. ir V. Krėvės prospekto žiedine sankryža ir matau daugybę pažeidimų ir nemalonių situacijų, kai iš pirmos juostos srautu mašinos lekia tiesiai ir kartais netgi neina persirikiuoti į reikiamą juostą išvažiavimui…“ – pasakojo kaunietis.

Pagal naujai įrengtą kelio ženklą, vairuotojai, atvažiavę nuo Taikos prospekto ir norintys važiuoti link prekybos centro „Savas“ ar Savanorių prospekto, turi įvažiuoti į antrą žiedinės sankryžos eismo juostą ir iš karto persirikiuoti į pirmą eismo juostą, kad galėtų toliau važiuoti Kovo 11-osios gatve. Ženklas skelbia, kad įvažiuojant į žiedinę sankryžą, yra viena eismo juosta, nes pagal esamą gatvės plotį šioje atkarpoje nėra dviejų eismo juostų, tačiau vairuotojai pagal nerašytą taisyklę į šią žiedinę sankryžą važiuoja dviem eilėmis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ dažnai sulaukia vaizdo įrašų ar pasakojimų apie panašias situacijas, kai vairuotojai, nepaisydami kelio ženklinimo ar nesilaikydami elementaraus supratingumo kitiems, kelia keblias ir netgi pavojingas situacijas miesto gatvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA