Prestižinis apdovanojimas į Lietuvą grįžta po 15 metų pertraukos | Kas vyksta Kaune

Prestižinis apdovanojimas į Lietuvą grįžta po 15 metų pertraukos

Organizatorių nuotr.

Briuselyje balandžio 25–27 dienomis vykstančioje didžiausiose pasaulyje žuvies ir jūrų gėrybių parodoje „Seafood Expo Global“ išdalyti industrijos Oskarams prilyginami apdovanojimai. Po 15 metų pertraukos tarp didžiųjų jūrinių žuvies pramonės valstybių įsiterpė ir Lietuva – „Viči“ surimio kąsneliai „Jūros perlai“ laimėjo Patogiausio produkto kategorijoje.

[galerija kiek=”4″]

Gaminys „Seafood Excellence Global“ konkurse įvertintas už universalumą ir itin plačias galimybes jį ruošti – nuo šalto užkandžio iki salotų, sriubos bei kitų patiekalų.

Į didžiausioje industrijos parodoje, kurioje dalyvauja per 1700 įmonių, rengiamą konkurso finalą pateko 43 produktai iš 15 šalių, o nugalėtojais skirtingose kategorijose pripažinti vos 7 gaminiai.

„Čia varžosi daugybės pasaulinių gamintojų specialiai šiam konkursui, ne masinei gamybai, sukurti produktai, daugumos kurių niekada neišvysime parduotuvių lentynose. Todėl ypač džiugu, kad pripažinimo susilaukė būtent naujieji surimio kąsneliai – Baltijos šalių pirkėjams juos pasiūlysime jau už kelių savaičių, netrukus pristatysime ir Prancūzijoje, Belgijoje bei kitose Vakarų Europos rinkose“, – sako „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Prestižiniais „Seafood Excellence Global“ prizais iš viso apdovanoti 7 produktai: Geriausias mažmenos, Viešbučių ir restoranų, Patogiausias, Sveikiausias, Inovatyviausias, Geriausios pakuotės ir Gamybos linijos produktai. Laimėtojai išrinkti keliais etapais, finale pagal skonio, maistinės vertės, patogumo, sveikumo ir kitus kriterijus juos vertino žuvies ir maisto pramonės ekspertai bei įmonių vadovai.

Visi kiti apdovanojimai iškeliavo į itin išvystytą žuvies pramonę ir šimtametes tradicijas turinčias valstybes – Prancūziją, JAV ir Malaiziją.

Paskutinį sykį didžiausio industrijos renginio apdovanojimas į Lietuvą iškeliavo dar 2002 m. Tuomet Sveikiausio gaminio titulą pelnė vėliau pasisekimo daugelyje rinkų sulaukusios „Viči“ snieginio krabo lazdelės.

Belgijos sostinėje 25 kartą vykstančioje parodoje galimybės parduoti ar įsigyti žuvies bei jūrų gėrybių produkcijos ieško net 27 000 sektoriaus profesionalų iš 145 valstybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA