Geros žinios – Seime diskutuoja apie PVM lengvatos šildymui pratęsimą | Kas vyksta Kaune

Geros žinios – Seime diskutuoja apie PVM lengvatos šildymui pratęsimą

BNS 2017/04/26 13:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimui gali tekti iš naujo svarstyti, ar pratęsti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą centriniam šildymui. Keli Seimo nariai ketina registruoti pataisas dėl lengvatos pratęsimo dvejiems metams – iki 2019 metų birželio.

„Taip, ši lengvata nėra tobula, bet ją naikinant bandome atimti ją iš 5 proc. žmonių, kurie neturėtų gauti jos, bet kitu galu 95 proc. viduriniosios klasės gyventojų mušame, kurie naudojasi šia lengvata. Tai žmonės, gyvenantys daugiabučiuose, daugiausia nerenovuotuose, tai nėra dideles pajamas gaunantys žmonės“, – BNS trečiadienį sakė vienas idėjos autorių Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas.

Pasak jo, PVM lengvatos atsisakyti būtų neteisinga, kol didžiuosiuose miestuose nėra naujų šilumos gamybos pajėgumų.

„Centrinis šildymas, kuris, deja, nėra efektyvus, negali nei pasirinkti, nei atsijungti nuo jo. Jis nėra pigus, nes dalis daugiabučių nėra renovuoti. Šilumos gamybos kaina yra pakankamai aukšta. Todėl tol, kol didžiuosiuose miestuose nebus įgyvendinti nauji šilumos gamybos pajėgumai, kurie sumažintų šilumos kainas ir didinų konkurenciją, atsisakyti tokios lengvatos “, – BNS aiškino parlamentaras.

Seimas jau yra nusprendęs, kad nuo šių metų birželio 1 dienos vietoj 9 proc. PVM tarifo šildymui bus taikomas standartinis 21 proc. PVM , todėl šilumos kaina išaugs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA