Šiandien atnaujinami „vaiduoklio“ griovimo darbai, bet stabdymų dar gali būti ne vienas | Kas vyksta Kaune

Šiandien atnaujinami „vaiduoklio“ griovimo darbai, bet stabdymų dar gali būti ne vienas

R. Tenio nuotr.

Kovo mėnesį ne vieną kaunietį sujaudino žinia, kad buvo sustabdyti nebaigto statyti viešbučio „Respublika“ griovimo darbai, kurio vietoje bus vystomas vienas didžiausių Kauno verslo biurų centras „Magnum“. Portalą pasiekė informacija, kad jau rytoj griovimo darbai vėl bus tęsiami.

„Arkos“ statytojai užbaigė betonavimo darbus

Šalimais teritorijos, kurioje bus statomas naujasis verslo centras „Magnum“, kyla ir kitas verslo centras „Arka“. Šio objekto užsakovas yra įmonių grupė „Imlitex“, statybos darbus vysto Kaune įsikūrusi statybų bendrovė AB „YIT Kausta“, kuri portalui patvirtino informaciją apie priežastis sustabdžiusias „vaiduoklio“ griovimo darbus. Pasak „YIT Kausta“ generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, kovo mėnesį statomo naujo pastato statybvietėje Karaliaus Mindaugo prospekte iš tiesų buvo atliekami darbai, kuriems šalia esančio pastato griovimo vibracijos galėjo stipriai pakenkti.

„Statomame pastate buvo atliekami pagrindinių laikančiųjų konstrukcijų – gelžbetoninių sijų su įtempiamaisiais lynais betonavimo darbai. Šios sijos ateityje laikys viršutinius penkis pastato aukštus esančius virš atkurtos Karmelitų gatvelės. Sijos masyvios – 1 metro pločio 1,6 metrų aukščio, atrama – daugiau nei 20 metrų ilgio. Siekiant išvengti betono įtrūkimų svarbiausiose pastato konstrukcijose, kuriuos galėjo sukelti šalia esančiame sklype atliekami griovimo darbai, kreipėmės į kaimyninio sklypo šeimininkus su prašymu nutraukti griovimo darbus“, – portalui teigė K. Vanagas. Jis patvirtino, kad šiuo metu minėti darbai yra užbaigti ir apie tai informuoti „Magnum“ vystytojai.

Kad „vaiduoklio“ griovimo darbai vėl prasideda, portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino ir „Vičiūnų“ įmonių grupės atstovas komunikacijai Mindaugas Snicorius. Pasak jo, pertrauką griovėjai išnaudojo pergrupuoti techniką, nes kai kurių atraminių bei pamatinių konstrukcijų, taip pat vietų, kur įrengta komunikacijų infrastruktūra, karpymui reikėjo papildomos įrangos. „Ji kaip tik ir bus naudojama atnaujinus griovimo procesus“, – sakė M. Snicorius.

Ateityje laukia ir daugiau darbų, kuriems trukdys griovimas

„Magnum“ vystytojų atstovas M. Snicorius žadėjo, kad vaizdas būsimojo verslo centro teritorijoje, kurioje iškils net 13 tūkst. kvadratinių metrų ploto administracinės patalpos, artimiausiu metu keisis išties dinamiškai ir tikrai ne sykį.

Tačiau „YIT Kausta“ generalinis direktorius K. Vanagas buvo šiek tiek mažiau entuziastingas, nes numatyti „Arkos“ statybų darbai gali versti ir dar kartą prašyti stabdyti „vaiduoklio“ griovimą.

„Netrukus bus pradėti pastato fasado elementų montavimo darbai. Langų stiklai bus padengti specialiu šilkografiniu ornamentu, todėl griovimo darbų sukeliamas dulkėtumas būtų labai nepalankus. Esame dėkingi kaimynams už supratingumą ir geranoriškumą. Sklandus bendradarbiavimas gelbsti derinant darbų technologijas ir eiliškumą“, – išliko optimistu K. Vanagas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA