„Ryanair“ orlaivių bazėje Kaune apsilankiusi prezidentė ragino rinktis paklausias specialybes | Kas vyksta Kaune

„Ryanair“ orlaivių bazėje Kaune apsilankiusi prezidentė ragino rinktis paklausias specialybes

BNS 2017/04/25 14:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jos Ekscelencijai Daliai Grybauskaitei paskelbus startuoja jau ketvirtoji Nacionalinė karjeros savaitė. Prezidentė antradienį lankėsi Kauno rajone, Karmėlavoje, esančioje „Ryanair“ orlaivių remonto ir priežiūros bazėje ir ragino moksleivius rinktis paklausias specialybes.

„Verslui trūksta kvalifikuotos darbo jėgos, investuotojai, kurie galėtų plėstis Lietuvoje, yra apribojami, ieško kažkur kitur. Per šią savaitę džiaugiuosi, kad ir ši kompanija priims daug jaunimo, aprodys, parodys ir kvies domėtis ir investuos į tuos moksleivius, kuriems tai įdomu ir kurie norės surišti savo ateitį su inžineriniams mokslais“, – žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Ji pabrėžė, kad tokios bendrovės kaip „Ryanair“ norėtų plėsti savo veiklą Lietuvoje, tačiau susiduria su specialistų stygiumi ir dalį darbuotojų yra priversti atsivežti iš kitų šalių.

Remiantis prognozėmis, per ateinančius šešerius metus geriausias galimybes įsidarbinti Lietuvoje turės elektronikos, orlaivių priežiūros ir informacinių technologijų profesionalai. Jų poreikis sieks apie 20 tūkst., todėl šioms sritims šiemet skiriamas ypatingas dėmesys.

Nacionalinės karjeros savaitės tikslas – supažindinti moksleivius su įvairiomis specialybėmis, paskatinti pasirinkti tinkamą profesiją. Nuo 2013 metų vykstančiame projekte jau dalyvavo daugiau kaip 30 tūkst. jaunų žmonių. Planuojama, kad šiemet per Nacionalinę karjeros savaitę bus surengta 600 susitikimų, kuriuose dalyvaus 16 tūkst. moksleivių. Su jaunąja šalies karta bendraus daugiau kaip šimtas Lietuvos verslo atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA