Pasipiktino dėl kaimynų elgesio daugiabučio aikštelėje: kreipėmės visur, bet niekas nesiteikė padėti | Kas vyksta Kaune

Pasipiktino dėl kaimynų elgesio daugiabučio aikštelėje: kreipėmės visur, bet niekas nesiteikė padėti

R. Tenio nuotr.

Ne paslaptis, jog pasitaiko atvejų, kai kauniečiai savarankiškai imasi „įvedinėti tvarką“ savo gyvenamoje teritorijoje. Faktas patvirtintas dar kartą, kai portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo laiškas-skundas dėl dideliais akmenimis užtvertos kiemo teritorijos. Esą kieme dėl sudarytų kliūčių neįmanoma pravažiuoti automobiliu. Tačiau, kad ir kam besiskųstumei, pasak vyro, niekas negirdi ir problemos spręsti nesiima.

„Šių metų balandžio 13 dieną parvažiavus namo iš darbo į Pramonės prospekto 1-3-4 numeriais pažymėtų namų kiemą, greta ketvirtu numeriu pažymėto namo, tarp antrosios ir pirmosios laiptinės, atridenti du didžiuliai akmenys. Galimai tam, kad niekas nevažinėtų pro kiemą“, – sako kaunietis.

Vyro žodžiais tariant, kieme matomos ir „Vip“ automobilių parkavimo vietos. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas klausia, tiek toks kelio kieme užtvėrimas yra legalus? Ir, ar minėtos „Vip“ vietos galimai skirtos „išrinktiesiems“ taip pat yra teisėtos?

Pasak kauniečio, jis išsiuntė begalę laiškų į atsakingas Kauno miesto institucijas, tarp kurių ir Gričiupio seniūnija, juose keldamas pastaruosius klausimus, tačiau nei iš vieno gavėjo esą nėra sulaukta atsakymo.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai ėmėsi ieškoti galimų įvardintos problemos sprendimo būdų, kurie būtų paveikūs, ir minėti nepatogumai viename iš daugiabučių namų Pramonės prospekte kiemų būtų kiek įmanoma greičiau pašalinti. Susisiekėme su Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėju Vytautu Jurkevičiumi. Jis patikino, jog skyriaus darbuotojams pavyko nustatyti, kas atgabeno ir paliko akmenis minėtame kieme.

„Gyventojas įpareigotas per artimiausias porą dienų pašalinti akmenis. Mūsų darbuotojai trečiadienį, ketvirtadienį patikrins, ar tikrai kiemas yra atlaisvintas nuo akmenų“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo V. Jurkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA