Ar reikia Kaunui ekshibicionisto skulptūros? | Kas vyksta Kaune

Ar reikia Kaunui ekshibicionisto skulptūros?

Kaunas.lt nuotr.

Konkurse „Kauno akcentai“ dalyvaujantys pasiūlymai šįmet kauniečių stipriai nesužavėjo – kliuvo parinktos akcentų vietos, idėjos bei jų pateikimas konkursui, o vienas pasiūlytas projektas sukėlė itin audringas diskusijas.

Tarp pasiūlymų Kauną papuošti popieriniais lėktuvėliais, skulptūromis, skirtomis žymiems mieste gyvenusiems ar tebegyvenantiems kauniečiams ar kitų idėjų atsirado viena, sukėlusi itin didelį susidomėjimą. Jos autorius, Artūras Žilinskas, pateikė siūlymą Ąžuolyne pastatyti skulptūrą ekshibicionistui.

„Šios skulptūros tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į… save pačią, kokie mes esame ir kokiais tapome“, – teigė idėjos autorius skulptūros pristatyme. Pasak vyro, tokia skulptūros idėja kilo išgirdus istorijas apie prieš kelis dešimtmečius šioje vietoje siautėjusius ekshibicionistus.

Vis dėlto kauniečiai tokios A. Žilinsko idėjos nesuprato. Jų teigimu, idėja nėra verta dėmesio, o jos įgyvendinimas priverstų nusivilti konkurso organizatoriais.

„O tai skulptūrų zoofilams, nekrofilams ir kitokiems –ilams nebus? Tik ekshibicionistui? Ar čia tik serijos nusipelniusiems su psichikos sutrikimais pirmas bandymas?“ – ironizavo pasiūlymu nesusižavėję portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Pasak kauniečių, ekshibicionisto skulptūra priverstų tėvelius su atžalomis vengti vietos, kurioje būtų pastatyta. Jie juokavo, jog ekshibicionistui skulptūra Kaune jau yra, ir ragino komisijos narius itin gerai apsvarstyti, kuriuos projektus verta įgyvendinti.

„Ekshibicionisto skulptūrą ir taip jau turime, tik kad be lietpalčio. Prie Soboro seniai stovi. O tai po to (kai skulptūra ekshibicionistui bus pastatyta, red.) po Ąžuolyną su mažais vaikais nebus galima vaikščioti…“ – svarstė jie.

Antrąkart rengiamame „Kauno akcentai“ buvo pasiūlytos 38 idėjos, tačiau kurios iš jų bus įgyvendintos priklauso nuo konkurso komisijos, kuri vertins projektų originalumą, temos atitikimą bei kitus kriterijus.

Komisijos išrinktų idėjų įgyvendinimui šių metų miesto biudžete numatyta beveik 400 tūkst. eurų. Tai – du kartus daugiau, nei buvo skirta praėjusiais metais.

Kol kas mieste yra įgyvendintos dvi praėjusių metų konkursą laimėjusios idėjos – Tado Vosyliaus „Valtis“ bei Morfų „Žvaigdžių sėjikas“. Dar du projektai turėtų būti įgyvendinti per šį pavasarį. Kokios idėjos dalyvavo pirmame „Kauno akcentų“ konkurse, galite peržiūrėti vizualizacijų galerijoje:

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA