Į gyventojų skundus dėl kelio duobių bus atsižvelgta: vėl imsis neveiksmingų sprendimų | Kas vyksta Kaune

Į gyventojų skundus dėl kelio duobių bus atsižvelgta: vėl imsis neveiksmingų sprendimų

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Duobėtos gatvės Kaune – kol kas tai – viena iš opiausių problemų, nepraslystančių pro akis nė vienam gyventojui. Jonvabalių take, esančiame Amaliuose, Kaune, ši dilema taip pat neramina. Pasak tenykščių kauniečių, Jonvabalių take kelio situacija esą kritinė – jau ilgą laiką nevyksta jokie kelio remonto darbai.

[galerija kiek=”8″]

„Didelės ir gilios duobės, asfaltas, kuris neegzistuoja, šiuo metu sukelia didžiulius nemalonumus. Gyventojų autotransportas dažnai genda dėl kasdienio nepavykimo aplenkti duobes. Norėtumėme, jog šis kelias būtų kruopščiai sutvarkytas, nes remonto čia nebūta kone dvidešimt metų. Kartais iš savų lėšų užsakome greiderį, tačiau jo darbo vaisių pakanka vos vienam sezonui, o kartais situacija net dar labiau pablogėja“, – pasakoja Amalių gyventojai.

Pasak jų, nesuskaičiuojamos automobilių taisymo išlaidos dėl minėtos priežasties, jau seniai piktina. Esą problemą mėginta spręsti kreipiantis į Petrašiūnų seniūnijos atstovus, tačiau nuskambėjo seniai žinomas, šabloninis atsakymas – nėra lėšų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su Petrašiūnų seniūnijos seniūno pavaduotoju Raimundu Danilevičiumi. „Jonvabalių takas yra Amalių bendrijos teritorijoje. Gyventojai turi apie problemą pranešti sodų bendrijos pirmininkui. Tačiau miestas taip pat padeda, nes pusė šios gatvės priklauso ir miestui. Pernai buvo skirta keletas automobilių frezuoto asfalto. Gyventojų pretenzijos yra teisingos, tačiau miestas ne visada išgali“, – situaciją komentavo R. Danilevičius.

Pasak Petrašiūnų seniūnijos seniūno pavaduotojo, skundų iš Amalių gyventojų esą sulaukiama kasmet, tačiau kiekvieną kartą iškilusias problemas mėginama spręsti, atliekant tam tikrus veiksmus. „Pernai buvo nuvežta frezuoto asfalto, Petrašiūnų seniūnija Amaliams pateikė siūlymą dėl Jonvabalių tako asfaltavimo. Tačiau, kadangi, kaip jau minėta, pusė šio tako teritorijos priklauso sodų bendrijai, siūlymas nėra patvirtintas“, – teigė jis.

R. Danilevičiaus teigimu, Jonvabalių takas yra įtrauktas į 2017 metų žvyruojamų gatvių, (naudojant greiderį) sąrašą kaip ir kiekvienais metais. „Mano nuomone, ši gatvė turėtų būti asfaltuojama, nes greideris ne visada gelbsti, tačiau kada tai bus, pasakyti negaliu“, – sakė jis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai išklausė ir antrąją pusę – sodininkų bendrijos „Amaliai“ pirmininką Albertą Motiejūną. „Jonvabalių takas priklauso mums ir Romuvos keliui. Tačiau didžioji jo dalis, apie 90 procentų, tenka Romuvos keliui. Mūsų valdose, nuo Ateities plento, yra vos keletas gyventojų dešinėje pusėje iki Debesylų gatvės, o toliau prasideda Romuvos kelias“, – tikino vyras.

Pasak jo, neseniai minėtoje vietoje lankėsi ir aplinkosaugininkai. „Mes važiavome Debesylų gatve ir aš parodžiau, jog tai – ne mūsų kelias. Nors šis faktas nieko nereiškia, nes problema tikrai yra, tik kol kas valdžia nelinkusi surasti tinkamo sprendimo šiai dilemai. Buvęs seniūnas Algimantas Vilkevičius savo straipsnyje, skelbtame praėjusiais metais, galimai buvo rašęs, kad Jonvabalių taką šiais metais asfaltuos“, komentavo A. Motiejūnas.

„Be abejo, Jonvabalių tako gatvė nusitęsia į sodus, toje vietoje veikiausiai niekas neasfaltuos, bet jos pradžią – apie 200-300 metrų lyg ir turėtų asfaltuoti. Ten anksčiau ir buvo paklota asfalto danga“, – svarsto sodininkų bendrijos „Amaliai“ pirmininkas.

Rodos, vieningo sprendimo dar teks palūkėti, kol abi pusės, kurioms priklauso Jonvabalių tako kelias, susitars, kokį būdą situacijai spręsti priimti tinkamiausia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA