Triuškinanti „Žalgirio“ pergalė Kaune prieš amžinuosius varžovus iš Vilniaus | Kas vyksta Kaune

Triuškinanti „Žalgirio“ pergalė Kaune prieš amžinuosius varžovus iš Vilniaus

R. Tenio nuotr.

Situacija Kauno keliuose visą dieną kėlė įtampą, tačiau visiškai kitokia situacija buvo „Žalgirio“ arenoje vykusiosiose rungtynėse, kuriose susitiko amžini varžovai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Žalgiriečiai konkurentus sutriuškino rezultatu 90:60.

Mačo pradžioje žalgiriečiai svečius iš sostinės iš vėžių iš mušė ne tik kibios gynybos dėka, tačiau ir efektingais epizodais puolime, kuomet pasinaudojęs patikima užtvara tritaškį paleido Kevinas Pangosas, o jau kitos atakos metu galingai iš viršaus įkrovė Augusto Lima – 5:0. Ketvirčiui įsibėgėjus lyderio vaidmens ėmėsi penkis taškus be atsako rinkęs „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas (10:4), bet tolimu šūviu deficitą perpus pjovė Drew Gordonas – 10:7. Netrukus iš Pauliaus žaidimo vadžias į savo rankas perėmė nesustabdomai po krepšiu nardęs ir atotrūkį iki 15:9 didinęs Leo Westermannas. Kauniečiai toliau neabejotinai karaliavo baudos aikštelėje, ėmė jau šeštą komandos atkovotą kamuolį puolime, ir rezultatyviu prasiveržimu kėlinį uždarius Lukui Lekavičiui, pirmavo rezultatu 19:13.

Prie vis augančio pranašumo antrajame kėlinyje prisidėjo pirmuosius savo taškus rinkę Brockas Motumas bei po perimto kamuolio dar savo aikštės pusėje šaltakraujiškai pasižymėjęs Renaldas Seibutis – 25:15. Vikrusis L.Lekavičius draskė varžovų gynybą reidais ir tiksliais perdavimais krepšio link, bet pranašumui nuo 29:18 sumenkus iki 29:22, pasitarimą nusprendė sušaukti Šarūnas Jasikevičius. Po minutės pertraukėlės viską į savo vietas sudėliojo tiek po savuoju, tiek po varžovų krepšiu siautę A.Lima ir B.Motumas, o atkarpą iki 14:1 tęsė tritaškį į rūbinę įsūdęs L.Lekavičius – 43:23.

Po didžiosios pertraukos Lietuvos čempionai toliau ieškojo aukštų žmonių baudos aikštelėje, tačiau su tuo sostinės krepšininkai tvarkėsi kur kas geriau negu iki tol ir rėžė deficitą iki 45:31. „Lietuvos rytui“ bandant įžiebti kibirkštį (48:36), iš toli iššovė Artūras Milaknis ir P.Jankūnas, o tiksliais metimais arčiau krepšio svečių ambicijas malšino E.Ulanovas – 53:36. Sustoti nesiruošė įvairiapusį žaidimą demonstravęs E.Ulanovas, varikliuką užsikūrė L.Lekavičius, o rekordinę distanciją tarp komandų sukūrė tolimą bombą tiesiai į paširdžius varžovams smogęs A.Milaknis – 65:37.

Net ir turėdami pergalę savo kišenėje šeimininkai apsukų nemažino ir po L.Lekavičiaus šou pirmavo rezultatu 70:41. Tritaškį įskraidino B.Motumas, sėkmingai į žaidimo įsiliejo pirmą kartą aikštėje pasirodęs jaunasis Isaiah Hartensteinas, kuris per keletą minučių rinko aštuonis taškus, atliko nuostabų perdavimą A.Milakniui bei prisidėjo prie perimto kamuolio – 83:50. Sirgaliams traukiant pergalės dainas tolimu šūviu atotrūkį iki 86:50 didino R.Seibutis, K.Pangoso rezultatyvų perdavimą tritaškiu pavertė I.Hartensteinas, o didžiausią „Žalgirio“ pergalę klubo istorijoje prieš amžiną priešininką iš Vilniaus prasiveržimu įtvirtino K.Pangosas – 90:60.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 19 (6/7 dvit., 4 rez. perd.), P.Jankūnas 12, B.Motumas 10, I.Hartensteinas 10, A.Milaknis 8 (6 atk. kam.), A.Lima 8 (4/4 dvit., 5 atk. kam., 2 blk.), L.Westermannas 7 (3 per. kam.), E.Ulanovas 6, K.Pangosas 5 (4 rez. perd., 2 per. kam.), R.Seibutis 5, R.Javtokas 0, A.Kavaliauskas 0.
„Lietuvos rytas“: D.Gordonas 15, A.Fisheris 11, J.Baronas 8 (7 rez. perd.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA