Į Kauną atkeliauja didžiausias Baltijos šalyse šokio festivalis | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atkeliauja didžiausias Baltijos šalyse šokio festivalis

Organizatorių nuotr.

„Naujasis Baltijos šokis ’17“, didžiausias šiuolaikinio šokio festivalis Baltijos šalyse, pasitinka 21-ąjį savo pavasarį ir atkeliauja į Kauną.

[galerija kiek=””]

Kaip ir kiekvienais metais, jau du dešimtmečius šiuolaikinio šokio gerbėjus džiuginantis, festivalis ruošia išskirtinę programą, žada naujoves bei staigmenas ir iškeliauja už sostinės ribų. Šiemet net tris svečių iš užsienio paruoštus spektaklius bus galima išvysti Kaune ir Klaipėdoje.

Bendradarbiaujant su Europos šokio tinklu „Aerowaves“ šiemet į festivalį Kaune atvyksta Danijoje gyvenantis suomis Taneli Törmä su solo spektakliu „Klasikinis grožis“, kuris siekia permąstyti svajonių prasmę ir svarbą, ir trupė iš Prancūzijos „Adrien M & Claire B“ pristatysianti šiuolaikinėmis technologijomis paremtą šokio pasirodymą „Hakanaï“, apjungiantį tikrąjį ir virtualųjį pasaulius. Klaipėdoje, tuo tarpu, pasirodys čekai Tereza Ondrová ir Peteris Šavelis, laužysiantys lyčių stereotipus spektaklyje „Berniukai, kurie mėgsta žaisti su lėlėmis“.

Kaunas – tarp sapnų, svajonių ir realybės

Kaune įvyks net du festivalio programos spektakliai.

Gegužės 16 d. 18 val. Kauno kameriniame teatre suomių šokėjas Taneli Törmä pakvies apmąstyti svajonių svarbą solo spektaklyje ”Klasikinis grožis”. Svajonės apie ateitį gali padėti gyventi, bet jos lygiai taip pat gali neleisti gyventi tokio gyvenimo, kokio trokštame. Spektaklyje „Klasikinis grožis“ Taneli Törmä vaikosi vienos iš savo svajonių – tapti klasikinio baleto solistu. Tačiau pasirodyme jam tenka pakeisti svajonę tam, kad galėtų ją įgyvendinti ir to jis negali padaryti vienas. Tai spektaklis apie pabudimą ir suvokimą, kad kartais tam, kad įgyvendintum savo svajonę, tereikia pripažinti ją tikra pačiam sau.

Gegužės 16 d. 19 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre prancūzų trupė „Adrien M & Claire B“ naujųjų technologijų pagalba tyrinės ribas tarp vaizduotės ir realybės spektaklyje „Hakanaï“. Japonų kalba „hakanaï“ reiškia kažką, kas yra laikina ir trapu, šiuo atveju, tai kažkas tarp sapnų ir realybės. Spektaklyje kūrėjai kalba apie trapias, greitai išnykstančias ir sunkiai apčiuopiamas žmogaus būsenas.

Realiu laiku, pagal gyvą muziką, kuriami skaitmeniniai vaizdiniai reaguoja į jų apsuptyje šokančios šokėjos judesius. Tokiu būdu šokio metu sukuriama magiška technologijų ir žmogaus kūno darna, leidžianti pasinerti į virtualaus ir tikrojo pasaulio paribius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA