Vyriškio vizitas mokykloje: aš esu Valstybės saugumo departamento darbuotojas, pateikite moksleivių sutartis | Kas vyksta Kaune

Vyriškio vizitas mokykloje: aš esu Valstybės saugumo departamento darbuotojas, pateikite moksleivių sutartis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio 19 d. apie 15:10 val. į vieną iš Kauno mieste esančių mokyklų atvyko vyras, kuris prisistatė Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento darbuotoju. Vyras, pateikęs galimai suklastotą pažymėjimą, ugdymo įstaigos direktorės teiravosi toje mokykloje besimokančių dvyliktokų sutarčių kopijų.

Į ugdymo įstaigą atvykus pareigūnams, vyras, gimęs 1997 metais, buvo sulaikytas. Įtariamajam dėl valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Centro policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 289 str. ir 300 str. 1 d. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA