A. Kupčinskas apkaltino Kauno merą V. Matijošaitį viešai skleidžiamu melu | Kas vyksta Kaune

A. Kupčinskas apkaltino Kauno merą V. Matijošaitį viešai skleidžiamu melu

Archyvas / R. Tenio nuotr.

Antradienį išplatintame „Vieningo Kauno“ pranešime buvo kalbama apie vieną iš svarbiausių šiuo metu vykdomų darbų Kauno mieste – Laisvės alėjos rekonstrukciją, kuri buvo pradėta lygiai prieš dvejus metus. Šiuo metu atkarpoje, prasidedančioje nuo Įgulos bažnyčios ir besitęsiančioje iki A. Mickevičiaus gatvės kauniečiai ir miesto svečiai gali džiaugtis naujuoju grindiniu, moderniais suoleliais, vaikų žaidimų aikštelėmis. Tačiau šį kartą ne visai apie tai – „Vieningo Kauno“ pranešime išsakyti žodžiai, kad likusią Laisvės alėjos rekonstrukcijos dalį esą bus stengiamasi įgyvendinti kur kas sparčiau bei nedarant konkurso organizavimo klaidų, kurias esą darė ankstesnioji Kauno valdžia. Pastarasis pasisakymas kaip reikiant papiktino buvusį Kauno merą Andrių Kupčinską.

Minėtame „Vieningo Kauno“ pranešime rašoma, jog Laisvės alėjos rekonstrukcija, prasidėjusi prieš dvejus metus, šiuo metu artėja prie finišo tiesiosios. Tačiau, esą, jei būtų vadovautasi A. Kupčinsko valdžios parengtu planu, dėl lėto darbų tempo tai neva būtų užtrukę kone šešiskart ilgiau – 12 metų.

„Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Andrius Palionis tvirtino, esą teko gerokai pakoreguoti. „Pirmiausia optimizavome alėjoje numatytų šulinių skaičių, pakoregavome jų prijungimą prie pastatų. Tai pat iš bendro projekto išėmėme nuotekų ir vandentiekio sistemų tvarkymo dalis, nes jas perdavėme įgyvendinti „Kauno vandenims“, kurie visą tai įgyvendins panaudoję iš Europos Sąjungos fondų gautas projektines lėšas. Tai reiškia, jog Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas ne tik bus įgyvendintas daug greičiau, bet ir už mažesnę pinigų sumą nei buvo planuota“, teigė jis vakarykščiame pranešime.

Taip pat, pasak Kauno vicemero Povilo Mačiulio, užsibrėžta likusią Laisvės alėjos rekonstrukciją įgyvendinti per tokį patį terminą, kaip buvo atliktas pirmasis etapas prie Įgulos bažnyčios. „Techniniame projekte iš karto numatėme konkrečius reikalavimus rangovams, jog tam tikra alėjos dalis atvira ir be dangos negalės būti ilgiau nei 8 mėn. Tai garantuos, jog visas projektas neišsiplės laike, o judėjimas alėja bus ribojamas tik tam tikruose etapuose ir tam tikram laikui, bet ne visur iš karto“, – tvirtino Kauno vicemeras.

Tokios išsakytos prognozės dėl Laisvės alėjos rekonstrukcijos supykdė buvusį Kauno merą A. Kupčinską. Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis neslėpdamas apmaudo pasidalino keletu teiginių, esą demaskuojančių dabartinės Kauno valdžios melą.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams susisiekus su buvusiu Kauno meru A. Kupčinsku, jis teigė, jog „Vieningo Kauno“ vakar išplatintas pranešimas – melagingas, esą ypač dėl terminų, dėl kurių buvo pasisakoma minėtame pranešime spaudai.

„Sakydami, kad likusių darbų etapai bus įgyvendinti per dvejus su puse metų, iš tiesų, nieko naujo nepasako, nes 2014 metų gruodžio mėnesio oficialiuose pranešimuose buvo teigiama, kad likę keturi etapai bus įgyvendinami išvien, t.y. skelbiant vieną viešąjį pirkimą visiems keturiems etapams, ir, kad sulig šia naująja Europos sąjungos perspektyva visi keturi etapai bus įgyvendinti iki 2020 metų. Tačiau dabartiniai miesto vadovai – Kauno meras bei vicemeras skleidžia melagingus ir tikrovės neatitinkančius faktus – esą Laisvės alėjos rekonstrukciją – visus etapus planuota įgyvendinti per dešimtmetį. Tokių planų niekada nebuvo. Tai yra iš piršto laužti teiginiai norint apginti savo poziciją, pasirodyti geresniais“, – sakė A. Kupčinskas.

Buvęs Kauno meras pastebi daug nesklandumų įgyvendinant Laisvės alėjos rekonstrukcijos pirmojo etapo darbus – esą beveik pusę metų buvo sustoję minėtos rekonstrukcijos darbai dėl plytelių paieškos ir kitų dalykų.

„Matome ir kokybės trūkumų, ir terminų pratęsimą, nors dar praėjusiais metais buvo žadama, kad pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas bus įgyvendintas ne per 24 mėnesius, o per 15-ka, t.y. 9 mėnesiais anksčiau. Tuo tarpu dabar eina 27-asis mėnuo, kai įgyvendinami pirmojo rekonstrukcijos etapo darbai. Taip pat pratęstas laikas rangovams tam, kad šie ištaisytų padarytą broką“, – tvirtina jis.

A. Kupčinskas teigia, kad dabartinė miesto valdžia žadėjo atsisakyti „konkės“ vietoj jos įrengiant šiuolaikinius elektra varomus turistinius vagonėlius, modernesnius už minėtą „konkę“. Tačiau esą to nebeliko.

„Iš techninio projekto taip pat pašalinti nuo lietaus ar saulės turėję dengti skėčiai – jų taip pat atsisakyta. Galima sakyti, kad projektas paprastinamas, man kelia nuostabą, kad dalį darbų ketinama pavesti įgyvendinti „Kauno vandenims“. Tai reiškia, techninio projekto darbai bus skaidomi. Labai keista, nes Kauno savivaldybė jau dabar lyderiauja dėl vidaus sandorių sudarymo tarp kitų savivaldybių. Taip tarsi bandoma pasigirti, kad darbai bus atpiginti, bet vykdoma taktika – „iš vienos kišenės darbai permetant į kitą kišenę“. Tačiau ar tai kainuos pigiau, parodys laikas“, – komentavo A. Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA