Kaune sulaikyta stambi kontrabanda: nusikaltėliai ją gabeno krovininiu traukiniu | Kas vyksta Kaune

Kaune sulaikyta stambi kontrabanda: nusikaltėliai ją gabeno krovininiu traukiniu

Muitinės departamento nuotr.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai kartu su Kauno teritorinės muitinės pareigūnais balandžio 14 d. Kaune sulaikė itin stambų cigarečių kontrabandos krovinį – iš Baltarusijos atvažiavusio krovininio traukinio vagone įrengtose slėptuvėse aptikta 200 tūkst. pakelių (4 mln. vnt.) baltarusiškų kontrabandinių rūkalų už daugiau kaip pusė milijono eurų.

Penktadienio, balandžio 14-ąją pareigūnai, tikrindami iš Baltarusijos į Lietuvą atvykusį traukinį, kuriuo vienai Lietuvos įmonei buvo atgabentas ritininis kraftinio popieriaus krovinys, viename iš vagonų pastebėjo konstrukcinius pakeitimus, praneša muitinės atstovai.
Vagoną tikrinant detaliau, paaiškėjo, kad abiejuose jo galuose įrengtos dvigubos sienelės, kuriose slepiamas itin didelis akcizinių prekių kiekis.

Iš viso muitinės pareigūnai slėptuvėse rado 200 tūkst. pakelių (4 mln. vnt.) cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 580 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau trečias panašus sulaikymas šiemet, kai iš užsienio valstybės atvykusiame traukinyje aptinkamos didelės cigarečių kontrabandos siuntos: sausio mėn. 173 dėžių cigarečių, paslėptų „tuščio“ vagono grindyse, kontrabanda sulaikyta Kenos geležinkelio stotyje, kovo mėn. – 100 dėžių nelegalių rūkalų, paslėptų „tuščio“ vagono lubose, aptikta Radviliškyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA