Kaune kaukė pavojaus perspėjimo sirenos | Kas vyksta Kaune

Kaune kaukė pavojaus perspėjimo sirenos

BNS 2017/04/19 11:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pranešė, jog trečiadienį priešpiet visoje Lietuvoje vyksta gyventojų perspėjimo sistemos patikrinimas.

11 val. 52 min. gyventojai pradėjo girdėti sirenų gausmą, buvo įjungtos centralizuoto valdymo sirenos garsiniu signalu „Dėmesio visiems“, taip pat gyventojams siunčiami trumpieji perspėjimo pranešimai į mobiliuosius telefonus apie sistemos patikrinimą.

Patikrinimo metu sirenos kaukia tris minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo ir televizijos programas, regionines ir vietos radijo programas gyventojams skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasideda kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11 val. 52 min. ir tęsis iki 11 val. 58 min.

„Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją“, – nurodo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus.

Per šiuos patikrinimus gyventojai turi galimybę įsitikinti, ar jie yra teisingai įsijungę korinio transliavimo funkciją, kad gautų trumpuosius perspėjimo pranešimus. Patikrinimo metu pranešimai perduodami kas vieną minutę. Jeigu telefonas nustatytas teisingai, gyventojas gaus tik vieną pranešimą.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, šalies gyventojai perspėjami įjungtomis sirenomis ar pranešimais į mobiliuosius telefonus, prireikus per mobiliąsias įgarsinimo priemones ar per pasiuntinius, o informuojami per radiją ir televiziją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA