„Ąžuolyno bėgimo“ globėjas R. Kančys: „Vaikams rodykite pavyzdį ir jie norės sportuoti patys“ | Kas vyksta Kaune

„Ąžuolyno bėgimo“ globėjas R. Kančys: „Vaikams rodykite pavyzdį ir jie norės sportuoti patys“

„Gerda Pgotography" nuotr.

Olimpietis, Pasaulio čempionato maratono distancijos normatyvą įvykdęs ir trečią geriausią maratono rezultatą pasiekęs Remigijus Kančys ne tik gerina savo rezultatus, bet ir treniruoja apie 20 auklėtinių.

Balandžio 23 dieną vyksiančio penktojo „Ąžuolyno bėgimo“ globėjas kviečia tėvus rodyti vaikams pavyzdį ir paskatinti juos sportuoti.

Tarp olimpiečio auklėtinių yra ir ne vienas Lietuvos jaunučių bėgimo varžybų čempionas. Kaip tikina jaunasis treneris, bėgimo paslaptis perduodantis 10-19 metų amžiaus vaikams, 2016 metais jiems visiems pavyko pagerinti ir savo asmeninius rezultatus. Sekmadienį R. Kančys pats pagerino savo maratono asmeninį rezultatą, 42 km 195 m nubėgo per 2 val. 13 min. 12 sek.. bėgikas tiki, kad tokie jo rezultatai padeda padrąsinti ir auklėtinius.

„Suaugusių pavyzdys vaikams yra labai svarbus. Kaip treneris tikiuosi, kad mano auklėtiniai norės pagerinti mano rezultatus. Jie jau mato, kad tai, kas atrodo lyg ir sunkiai pasiekiama, visgi yra įgyvendinama. Džiaugsiuosi, jei ateityje mano rezultatą pagerins vienas iš jų. Bet nebūtina būti profesionaliu sportininku. Jei norite suvilioti savo atžalas sportuoti. Būkite pavyzdžiu, net pasivaržykite su jais ir parodykite ką jie gali pasiekti“, – pasakojo „Ąžuolyno bėgimo“ globėjas.

Sportininkas prasitarė, kad rodyti pavyzdį galima ir netiesiogiai. Šiuo metu tiek Kaune, tiek ir kituose miestuose tampa populiarios nemokamos bėgimo treniruotės, galima jungtis į klubus ir sportuoti su bendraminčiais. Tokius tėvų sprendimus pamatęs vaikas, namuose vis daugiau girdintis apie sportą bei matantis tėvus varžybose ir pats labiau norės būti aktyviu. Dar geresnis sprendimas – bėgti kartu su vaikais patiems.

„Bene visi bėgimo renginiai turi specialias trasa šeimoms. Štai „Ąžuolyno bėgime“ šeimos kviečiamos nemokamai įveikti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono ratą. Norint nubėgti šiuos 400 metrų nereikia jokio pasiruošimo. Tiesiog užtenka sportbačių ir galima bėgti visai šeimai. Tik reikia dalyvauti ne dėl pergalės, o dėl bėgimo malonumo, stadiono bei renginio sukuriamos šventiškos atmosferos. Visgi ta pačia danga bėga greičiausi šalies bėgikai, tai gali užkabinti“, – pataria R. Kančys.

Pasak pašnekovo, norint išvengti traumų ar nemalonių pojūčių, pradžioje tiesiog nereikia iškelti sau per aukštus tikslus. Nesiruošus pavojinga bėgti tik daugiau nei keletą kilometrų.

„Ąžuolyno bėgime“ tėvai vaikams pavyzdį rodyti gali patys dalyvaudami ilgesnėse, mokamose, 15 km, 10 km ar 5 km distancijose. Ar bėgdami kartu su vaikais nemokamoje 400 metrus stadiono ratu.

Savo jėgas išbandyti darželinukai ir pradinių klasių moksleiviai tradiciškai galės nemokamame 100 metrų bėgime, o vyresni moksleiviai – 400 metrų distancijoje.

Visus šių distancijų dalyvius organizatoriai apdovanos renginio medaliais. „Ąžuolyno bėgimas“ vyks balandžio 23 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA