Lytinio švietimo pamokos mokyklose: nėra pedagogų su patirtimi | Kas vyksta Kaune

Lytinio švietimo pamokos mokyklose: nėra pedagogų su patirtimi

BNS 2017/04/18 08:20
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Nuo rugsėjo 1-osios Lietuvos mokyklos turės pradėti įgyvendinti dar buvusios švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės priimtą lytinio ugdymo programą, tačiau Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas teigia manantis, kad mokytojai nėra pasiruošę ją dėstyti.

Kaip rašo portalas 15min.lt, nuo kitų mokslo metų pradžios Sveikatos ir lytiškumo ugdymo bei rengimo šeimai programos, skirtos 1–12 klasių mokiniams, turinys turės būti integruotas į pamokas, pavyzdžiui, biologiją, dorinį ugdymą, klasės valandėles.

Kaip rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) svetainėje, programą išdėstyti turės mokytojai, Ugdymo plėtotės centre ir Specialiosios pedagogikos ir psichologijos centre išklausę mokymus. Nei vienas iš centrų pagal naujai patvirtintą ministerijos programą kol kas tokių mokymų neorganizavo.

„Konkrečiai dėl šios programos negalėčiau pasakyti, kas yra numatyta, bet kviesčiau bendram dialogui. Jei yra neramumo, reikia apie tai kalbėtis“, – sakė dabartinė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Vyriausybės programoje rašoma, kad priimtas lytiškumo ugdymo plano įgyvendinimas – viena iš prioritetinių šeimos politikos sričių, tačiau jis – taisytinas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA