Kauniečiai Laisvės alėja rideno milžiniško dydžio velykinį margutį | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai Laisvės alėja rideno milžiniško dydžio velykinį margutį

Žvarbus antrosios Šv. Velykų dienos oras neatbaidė Kauno jaunimo – į Laisvės alėją jie išrideno spalvingą margutį-milžiną, sveriantį daugiau kaip 300 kilogramų. Pasitelkę savo išmonę jį patys pagamino mūsų miesto studentai.

Naujas spalvingas margučio „lukštas“ žavėjo ridenime dalyvavusiųjų ir praeivių Laisvės alėja akis. O ką jau kalbėti apie jo dydį: margučio-milžino aukštis – daugiau kaip penki su puse metro, o plotis kone trijų metrų. Kauno studentų sukurtas Velykų atributas – kiaušinis esą sukurtas iš medinių konstrukcijų bei putplasčio atraižų.

Spėjama, kad margutis gali sverti daugiau kaip 300 kilogramų. Šio velykinio simbolio transportavimas pareikalavo daug pastangų, kurių prireikė pakraunant jį ant vilkiko bei atgabenant iki miesto centro – Laisvės alėjos.

Įspūdingo grožio margutis šiandien ridentas tokiu pat maršrutu kaip ir pernai – nuo Studentų skvero per Laisvės alėją iki Miesto sodo. Eitynėse skambėjo perkusininkų muzika, o dalyviams savo koncertą dovanojo režisierius ir atlikėjas Vidas Bareikis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA