Kaune atidarytas ilgalenčių sezonas | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas ilgalenčių sezonas

K. Bartkaus nuotr.

Kaunietis Kristijonas su bendraminčių komanda penktadienį mieste atidarė ilgalenčių (ilgų riedlenčių) sezoną. Vaikinas ragina netinginiauti ir turint laisvo laiko – gyventojams kuo dažniau ištrūkti į lauką.

„Mėgstu užsiimti aktyvia ir ekstremalia veikla, todėl kilo mintis penktadienį prie Kauno pilies suorganizuoti ilgalenčių sezono atidarymą. Ilgalentės Lietuvoje vis dažniau girdimas žodis ir dažnam tai tapo sportu, hobiu ar transporto priemone. Važinėdami puikiai praleidome laiką, raginu ir kitus pajudėti: jei neturi riedlenčių, tuomet išsitraukti dviračius, riedučius ar kitas sporto priemones ir pirmyn į lauką, kur oras vis pavasarėja”, – ragina Kristijonas.

Susibūrime dalyvavo apie 25 žmonės, jie nuo pilies patraukė dviračių takeliu Neries krantine.

„Buvau maloniai nustebintas, kai pastebėjau, kad važinėjimo metu mūsų pradėjo gausėti. Visi gavome geros nuotaikos dozę tokį lietingą penktadienį! Pasivažinėjimų vyks ir daugiau, junkitės, ir kartu aktyviai leiskime laisvalaikį”, – sakė vaikinas, pats pirmą riedlentę išbandęs, kai sulaukė 8-erių. Nuo to laiko vaikinui tai tapo laisvalaikio praleidimu ir puikiu transportu, norint įveikti atstumą kitaip.

Pasivažinėjimai riedlentėmis vyksta įvairiose Kauno vietose, tarkim naujame dviračių take šalia Nemuno: nuo Kauno iki Kačerginės ir atgal (t.y ~21 km). Bendriems pasivažinėjimas renkamas atstumas atsižvelgiant į kiekvieną dalyvį: tiek į pradedantįjį, tiek į pažengusįjį. Dauguma jau pamėgo Ąžuolyno parką, Neries krantinę ir kitus dviračių takus su gerai asfaltuota danga.

Dalyvavimas šiuose sportiniuose ilgalentininkų susibūrimuose yra nemokamas, pasportuoti laukiami tiek maži, tiek dideli, susitikimai skelbiami feisbuko grupėje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA