Kas vyksta Kaune balandžio 14-17 dienomis? (renginių programa) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune balandžio 14-17 dienomis? (renginių programa)

afoto.eu / Kas vyksta Kaune archyvo nuotr.

Po praėjusį savaitgalį vykusios mugės miestas ir toliau nežada nurimti – ketvirtadienį įjungtas fontanas Laisvės alėjoje, o savaitgalį Kaune bei jo apylinkėse gausu renginių tiems, kurie Velykas nori sutikti drauge su kitais kauniečiais. Deja, sinoptikai savo prognozėmis kol kas nedžiugina, tačiau prognozės kinta, tad koks tiksliai bus oras šventinį savaitgalį galite pasitikrinti čia

Didysis penktadienis. Kristaus kančia

Viso pasaulio krikščionys didįjį penktadienį renkasi į pamaldas, po kurių keliauja Kristaus kančios kelią. Šios apeigos tradiciškai vyks ir Kaune, nuo 20 valandos, kuomet procesija pajudės nuo Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios į arkikatedrą baziliką.

Interaktyvaus fontano įžiebimas

Nors Laisvės alėjos fontanas kauniečius jau džiugina nuo ketvirtadienio, penktadienio vakarą, 21 valandą numatomas jo oficialus „įžiebimas“.

Velykos mieste

Apie tai, kokie renginiai laukia kauniečių miesto centre, portalas „Kas vyksta Kaune“ jau yra rašęs, tad priminsime tik svarbiausius – balandžio 17-ąją, 14 valandą vyks milžiniško velykinio margučio ridenimas nuo Studentų skvero iki Miesto sodo, kuriame 14:30 val. prasidės šventinis Vido Bareikio koncertas. Miesto renginiai tęsis ir kitą savaitgalį – vyks vaikų Velykėlės prie pilies bei kiti edukaciniai užsiėmimai.

Velykos Rumšiškėse

Antrąją Velykų dieną nuo 12 valandos Lietuvos liaudies buities muziejus kviečia apsilankyti ir drauge paminėti šią gražią pavasario šventę. Organizatoriai žada, kad apsilankiusieji galės išbandyti kiaušinių ruletę, dalyvauti įvairiuose velykaičių žaidimuose, velykinėje viktorinoje ir kitose šventinėse veiklose. Renginys mokamas.

Orientacinis žaidimas

Jau tradicija tampa Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojami orientaciniai žaidimai po miestą, kaskart sutraukiantys didelį būrį aktyvistų. Ne išimtis ir Velykos, tad balandžio 17 dieną 12:30 val. norintys sudalyvauti nemokamoje Velykų zuikio margučių paieškoje turėtų registruotis čia.

Lietuvos krepšinio lyga

Velykų proga „Žalgirio“ krepšininkai nepoilsiaus. Pirmadienį 16:40 val. jų laukia akistata su Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa, kuri net dukart privertė kauniečius ryti pralaimėjimo kartėlį. Kaip baigsis šis jų susitikimas Lietuvos krepšinio lygoje, galite gyvai išvysti „Žalgirio“ arenoje. Renginys mokamas.

Tridienio ir Velykų pamaldos

Vis dėlto per linksmybes nevalia pamiršti ir to, kad Velykos – religinė šventė, kurios metu derėtų apsilankyti šventinėse pamaldose. Jos tradiciškai vyks visose bažnyčiose. Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje Velykų sekmadienį 8, 10:30, 12, 13:30 ir 18 valandomis, Kristaus Prisikėlimo – 8, 11, 12:30 ir 18 val., šv. arkangelo Mykolo – 8, 10 ir 12 val., o  Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo pas Elzbietą (Pažaislio) – 11 valandą.

Noridami surasti dar daugiau veiklų Kaune bei kitose Lietuvos vietose, galite apsilankyti mūsų renginių kalendoriuje. Na o jei jame dar nėra jūsų renginio – galite nemokamai jį paskelbti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA