Suskaičiavo, kiek žmonių Lietuvoje susiduria su materialiniu nepritekliu | Kas vyksta Kaune

Suskaičiavo, kiek žmonių Lietuvoje susiduria su materialiniu nepritekliu

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Didelio materialinio nepritekliaus lygis Lietuvoje pernai siekė 13,5 proc. – 0,4 procentinio punkto mažiau nei 2015 metais.

Didelį materialinį nepriteklių patyrė apie 390 tūkst. gyventojų, jie dėl lėšų stokos susidūrė su bent keturiais iš šešių materialinio nepritekliaus elementais, remdamasis pajamų ir gyvenimo sąlygų statistinio tyrimo duomenimis pranešė Statistikos departamentas.

Gyventojų, susiduriančių su dideliu materialiniu nepritekliumi, mieste pernai buvo 13,8 proc., kaime – 13 procentų. Palyginti su 2015 metais, nepritekliaus lygis mieste beveik nepasikeitė, o kaime sumažėjo 2 procentiniais punktais.

Didžiuosiuose miestuose 12,7 proc. asmenų susidūrė su dideliu materialiniu nepritekliumi, kituose miestuose – 15,5 proc., arba atitinkamai 0,1 procentinio punkto mažiau ir 1,2 procentinio punkto daugiau nei 2015 metais.

Su materialiniu nepritekliumi dažniausiai susidūrė namų ūkiai, kuriuos sudarė vienas suaugęs asmuo su vienu ar daugiau vaikų ir vienas gyvenantis asmuo. Rečiausiai nepriteklių patyrė dviejų suaugusių su vienu vaiku namų ūkiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA