Individualią veiklą vykdę asmenys raginami nedelsti ir deklaruoti pajamas dabar | Kas vyksta Kaune

Individualią veiklą vykdę asmenys raginami nedelsti ir deklaruoti pajamas dabar

Asocaityvi/R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad iki gegužės 2 dienos deklaracijas privalo pateikti gyventojai, pernai vykdę individualią veiklą. Deklaruoti pajamas jie turi net jei 2016 metais ir negavo pajamų.

„Kauno miesto ir rajono savivaldybėse yra apie 32 tūkst. pernai individualią veiklą vykdžiusių gyventojų. Kol kas pernykštes pajamas deklaravo 32 proc. individualią veiklą pagal pažymą arba įsigijus verslo liudijimą praėjusiais metais vykdžiusių asmenų“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, ragindama smulkiuosius verslininkus nelaukti paskutinių dienų, o pajamas deklaruoti jau dabar.

Greičiausias ir patogiausias būdas pateikti deklaraciją – Elektroninio deklaravimo sistemoje čia. Kad būtų lengviau deklaruoti savarankiškai, VMI puslapyje čia pateikiama aktuali informacija deklaravimo klausimais, kur gyventojai ras ir e. seminarų įrašus, paaiškinančius, kaip deklaruoti pajamas, gautas iš individualios veiklos.

VMI primena, kad visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.

VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA