Ieškomi vaikų sporto žaidynių savanoriai | Kas vyksta Kaune

Ieškomi vaikų sporto žaidynių savanoriai

Organizatorių nuotr.

Įprasta, kad po visų didžiųjų sporto renginių duoklė atiduodama savanoriams. Tai nėra tik paprastas oficialumas – be savanorių bet koks didelis sporto renginys taptų sunkiai įsivaizduojamas.

Savanoriai atlieka ne tik svarbų darbą, bet ir kuria renginio nuotaiką. Ne išimtis ir Tarptautinės vaikų žaidynės „ICG ‘2017″ – sparčiai auganti savanorių komanda laukia visų norinčių prisidėti prie vieno iš didžiausio Lietuvos renginių šiais metais.

Neeilinis darbas

Vien tai, kad savanoriai renginiuose dalyvauja neatlygintinai įrodo, kad savanorystė nėra eilinis darbas.

„Savanorystė yra labai kilnus poelgis. Nesvarbu, kokia forma savanorystė pasireiškia. Sunku įsivaizduoti kilnesnį poelgį, kai žmogus savo laisvą laiką aukoja tam, kad sukurtų kitiems šventę ar tam, kad padėtų kitam“, – sako Giedrius Bielskus, ICG ‘2017 organizuojančio S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas.

Į ICG ‘2017 savanorių gretas įsitraukė žmonės, kuriems 15-a metų ir tie, kurie tris kartus vyresni. Vyriausiam šiuo metu užsiregistravusiam savanoriui 45-eri.

Gretos auga

Savanorių atranką organizuojanti Goda Mankutė sako, kad tarptautiniuose renginiuose savanoriams puiki proga tobulinti savo užsienio klabų žinias.

„Pagrindinis kriterijus – užsienių kalbų mokėjimas. Jeigu moka anglų ar kitą kalbą, jei dar turi ir patirties – tai puiku. Visgi pagrindinis kriterijus – užsienio kalbos mokėjimas. Yra savanorių, kurie kalba uzbekų, ukrainiečių kalbomis. Nemažai savanorių kalba populiariomis Europos kalbomis – italų, prancūzų, ispanų, lenkų. Yra kalbančių norvegiškai. Tačiau daugiausiai tų, kurie kalba angliškai, rusiškai, vokiškai“, – sako G. Mankutė.

Beje, dėl savanorystės ICG ‘2017 užklausų sulaukiama ir iš užsienio, tačiau pirmenybė teikiama lietuviams.

„Savanorių vis daugėja ir šiandien jau turime daugiau nei 170. Taip pat gauname užklausų iš tokių šalių, kaip Turkija, Singapūras. Tačiau tuomet iškyla nemažai biurokratinių kliūčių. Be to, užsieniečiai nepažįsta miesto“, – sako G. Mankutė.

Nors minimalus savanorių skaičius jau surinktas, atranka vis dar tęsiasi.

„Palanuojame, kad maksimaliai reikėtų 300 savanorių, tačiau iš savo patirties galiu pasakyti, kad 170-180 pilnai užtektų, nes tinkamai organizuojant darbą galima savanorius perkelti iš posto į postą. Tačiau mes norime surinkti kuo daugiau, nes būna, kad savanoriai atkrenta ir tai prognozuoti sudėtinga. Savanoriška veikla yra tokia, kad nėra jokių sutarčių ar įsipareigojimų. Tai yra savanoriška veikla ir savanoris gali bet kada atsisakyti. Be to, jauni savanoriai kartais yra priklausomi nuo tėvų, todėl norime apsidrausti“, – sako G. Mankutė.

Užsienyje savanorystė laikoma itin garbinga veikla. Lietuvoje savanorių taip pat netrūksta, nes tai jaunam žmogui duoda ir apčiuopiamos naudos.

„Savanorių Lietuvoje visuomet būdavo pakankamai. Galbūt aktyvumą paskatino tai, kad po mokyklos stojant į universitetus pridedama balų. Gal ir minimaliai, bet tai vistiek paskatinimas. Tačiau lyginant su ankstesniais metais pastebiu, kad jaunimas tampa pasyvesnis. Jie nelabai nori įsipareigoti. Tačiau yra labai aktyvių žmonių – pagal pavardes jau pažįstu ir matau, kad jie įsitraukia į bene visus mūsų organizuojamus renginius“, – sako G. Mankutė.

Registracija tęsiasi

Registruotis į ICG ‘2017 savanorių gretas galima čia.

Kiekvienas savanoris gaus pažymėjimą, marškinėlius ir maitinimą (pusryčiai, pietūs, vakarienė). Jeigu tinka ši sritis, Kauno miesto savivaldybė gali užskaityti praktiką.

Tarptautinės vaikų žaidynės – tai mažąja olimpiada vadinamas grandiozinis sporto renginys, kuris vyks 2017 m. liepos 4-9 dienomis Kaune.

Daugiau informacijos galite gauti el. p. goda.mankute@lsu.lt arba rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA