Visuotinę švarinimosi dieną kauniečiai kviečiami apsikuopti teritorijas mieste | Kas vyksta Kaune

Visuotinę švarinimosi dieną kauniečiai kviečiami apsikuopti teritorijas mieste

Kaunas.lt nuotr.

Balandžio 22-ąją – visuotinę švarinimosi dieną – Kaunas pasitiks su antrus metus iš eilės organizuojama akcija „Kaunas tvarkosi 2017“. Kauniečius prisijungti prie miesto tvarkymo kviečiantys organizatoriai žada daug staigmenų ir siurprizų visai šeimai.

[galerija kiek=””]

„Tai nėra renginys, į kurį kažką varytume per prievartą. Tai yra šventė, į kurią kviečiame visus savo miestą mylinčius kauniečius. Kviečiame visus ateiti su šeimomis, draugais smagiai praleisti keletą valandų gryname ore. Visomis tvarkymo priemonėmis, arbata, sausainiais ir muzika pasirūpinsime mes“, – teigė Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Šių metų „Kaunas tvarkosi 2017“ akcijos žemėlapio geografija plati – kauniečiai kviečiami tvarkyti parkų, miškų, fortų ir vandens telkinių pakrantes. Iš viso žemėlapyje – 10 „Kaunas tvarkosi 2017“

Šančiškiai kviečiami tvarkyti „Kopūstų sandėlių“ teritoriją prie Sodų gatvės, Aleksoto gyventojai – S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo prieigas, centre gyvenantys kauniečiai – Ramybės parką, Gričiupio seniūnija kuops teritoriją, esančią priešais KTU santakos slėnį. Eiguliuose gyvenantys miestiečiai kviečiami atvykti į Ašigalio gatvę, kur reikės pagalbos švarinant kapinių prieigas.

Tuo tarpu Panemunės gyventojai bursis prie V forto, Vilijampolėje bus tvarkomos Lampėdžių ežero pakrantės, Žaliakalnyje – Dainų slėnis, Šilainiuose – Romainių miškas, o Petrašiūnuose – Pažaislio vienuolyno aplinka ir Kauno marių pakrantės.

Akcijos dieną švarinimosi taškuose kauniečiams bus dalinamos aplinkos tvarkymui reikalingos priemonės: pirštinės, grėbliai, šiukšlių maišai. Oficialiose bendrovės „Kauno švara“ ambasadose įsikurs rūšiavimo miesteliai, kuriuose kauniečiai su savo atžalomis ras įvairių pramogų, žaidimų ir edukacinių programų.

„Parkus ir miškus vaduosime nuo nukritusių šakų, lapų. Fortų, pakrančių ir kitų lankomų vietų teritorijose rinksime šiukšles. Tvarkymasis neturėtų būti prievolė, atvirkščiai – tai gerai praleistas laikas darant naudingus darbus“, – teigė vienas savivaldybės administracijos vadovų Vilius Šiliauskas.

Kauno miesto savivaldybė akciją „Kaunas tvarkosi 2017“ organizuoja bendradarbiaudama su organizacija „Darom“. Daugiau informacijos galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA