Kaune kaip Berlyne: jau veikia net trys vokiško greito maisto užkandinės | Kas vyksta Kaune

Kaune kaip Berlyne: jau veikia net trys vokiško greito maisto užkandinės

R. Tenio nuotr.

Perone tarp 7 ir 8 aikštelės – toks dabar tikrų vokiškų dešrelių adresas atsinaujinusioje Kauno autobusų stotyje. Tai jau trečioji „Berlin‘o Bistro“ užkandinė, kitos dvi veikia A. Juozapavičiaus prospekte ir Šilainiuose.

Jei gyveni ne Kaune, o tik pravažiuoji, gali suspėti Berlyno skonių paragauti, kol stovi autobusas – karštą maistą čia ypatingai skubantiems pateiks vos per 4 minutes.

Netikros slėpynės

Projektų vadovė Julita Žekonienė juokauja, kad kai kas įtaria, jog „Berlin‘o Bistro“ su kauniečiais žaidžia slėpynes, nes įsikūrė ne pačioje autobusų stotyje, o perone. Tad ieškantiems tikro berlynietiško maisto reiktų atidžiai stebėti nuorodas, vedančias į lauką perono pusėje.

Perone nuspręsta įsikurti būtent dėl itin skubančiųjų keliauti, kad suspėtų užkąsti ar karšto maisto kelionei pasiimti. Kol stovi autobusas – karštą maistą čia ypatingai skubantiesiems pateiks vos per 4 minutes.

Itin patogu išalkusiems, nes užuot mindžikavęs perone ar baiminęsis, kad kol lauki maisto, nuvažiuos tavo autobusas, gali ramiai sėdėti „Berlin‘o Bistro“ prie stalelio ir valgyti užsakytą maistą arba paprašyti, kad jį patogiai supakuotų kelionei.

Neišalkusiam – gaivūs gėrimai, kava ir proga pasmaližiauti spurgytėmis su šokoladu ar belgiškais vafliais, kurie čia ypatingi – traškūs, su įvairiausiais pagardais. Vasarą – ir ledai.

Beje, jei esate toli nuo stoties ir kitų „Berlin‘o Bistro“, vokiško skonio maisto galite užsisakyti foodout.lt.

Atnaujino meniu

Tai kuo gi maistas čia kitoks, nei kitur? „Berlin‘o Bistro“ reiktų ragauti kebabų, kurių skonis atkeliavo iš pačios Vokietijos sostinės – Berlyno, būtent iš šio miesto kildinamas ir užkandinių tinklo pavadinimas.

Jei jau teko užkandžiauti „Berlin‘o Bistro“ Šilainiuose ar A. Juozapavičiaus prospekte esančiame „Rimi“ prekybos centre, tikriausiai jau ragavote dešrelių, kurios yra „Berlin‘o Bistro“ pasididžiavimas. Mat tai originalios „Bratwurst“ ir „Currywurst“. Pirmosios yra gaminamos iš kiaulienos, kuri gardinama krapais, muskatais, česnakais, kardamonais, mairūnais. „Currywurst“ dešrelėms kiauliena maišoma su nedideliu kiekiu maltos jautienos arba veršienos. Paruoštos supjaustomos gabalėliais, gardinamos pomidorų padažu ir kario milteliais.

Patiekiama su gruzdintomis natūraliomis arba „fri“ bulvytėmis, taip pat galima pasirinkti pitą.

„Vokietijoje tokias dešreles ir kebabus per pietų pertrauką tiesiog eidami gatvėje valgo nuolat skubantys kostiumuoti įstaigų tarnautojai ir vadovai. Lietuvoje ši mada gerokai vėluoja, todėl turime pakankamai staliukų, o išsinešimui supakuojame ne tik saugiai, bet ir gražiai. Matydami, kad nuolatiniai klientai pageidauja įvairovės, pradėjome kepti vištienos kepsnelius, gruzdinti koldūnus ir gaminti „burgerius“. Labai išpopuliarėjo sumuštiniai su mocarela ir vegetariški falafeliai, kurių skonį pamėgo net ir mėsos mylėtojai. Taip pat populiarios ir fetos sūriu ir aliejaus – balzamiko padažu gardintos salotos su vištiena“, – vardija Julita.

Išragauti Berlyno skoniai

Pailgi koldūnai – traškūs, gražiai surikiuoti siauroje dėžutėje, puikiai tiks pasiimti su savimi į kelionę, o kainuoja lygiai tiek, kiek ir sumuštinis. Vištienos kepsneliai kainuoja 2,5 euro ir bus skanūs tiek karšti, tiek atvėsę. O mėsainis su traškia vištiena išpopuliarėjo per dieną nuo savo atsiradimo ir tapo vienas iš mėgstamiausių patiekalų pietums ir ne tik.

Ragaujame kebabą: lavašas traškus, puikiai apkabina viduje esančias šviežias daržoves ir sultingą mėsą, o ir padažo pertekliaus nėra. Skanios ir gerai subalansuotos visos sudėtinės dalys, pagardintos švelnesnio skonio mėlynuoju svogūnu, o vietoje gaminami padažai tik paryškina skonį. Galima pasirinkti vieną jų ar paprašyti mikso. „Berlin‘o Bistro“ pamėgo ir vegetarai, kuriems kebabą mielai pagamins su su falafeliais, įvairiomis daržovėmis bei fetos sūriu.

„Mūsų tikslas – labai gerai ir greitai. Per kelias minutes patiekti skanų ir kokybišką maistą, pagamintą laikantis visų higienos reikalavimų. Kelionėje dažnai nėra laiko įprastiems pietums, todėl reikia maisto, kurį galima būtų patogiai suvalgyti tiek prisėdus pas mus, tiek neštis su savimi. Taikomės prie kliento, todėl daug ką galima rinktis papildomai arba net susikurti savo patiekalą iš meniu esančių „papildukų”, o jei norite išvengti miltinių produktų – rinktis patiekalą lėkštėje“, – sako Julita.

Aplankyk „Berlin‘o Bistro“ Kaune: Vytauto pr. 24 (Kauno Autobusų stotis, tarp 7 ir 8 aikštelės) 8 65 335313,

A. Juozapavičiaus pr. 11 (PC „RIMI“) 8 633 39307 ir Prūsų g. 4 (Šilainiai) 8 633 33951.

Sek karščiausias greito maisto naujienas užkandinės  feisbuko paskyroje!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA