Į gatves išriedėjo 15 naujų Kauno policijos automobilių | Kas vyksta Kaune

Į gatves išriedėjo 15 naujų Kauno policijos automobilių

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno policija pristatė atnaujintą Kauno apskrities policijos automobilių parką. Į gatves išriedėjo 15 naujų „Škoda Superb Combi“, „VW Caddy“, „Škoda Yeti“, „VW Combi“, „Volkswagen Transporter“ automobilių.

Rakteliai perleisti Panemunės, Santakos, Centro, Kauno rajono, Kėdainių, Kaišiadorių ir Jonavos policijos komisariatų atstovams bei Kriminalinės policijos ir Patrulių rinktinės pareigūnams.

Naujus tarnybinius automobilius skyrė Policijos departamentas, jie įsigyti iš policijos lėšų.

Atnaujintas policijos automobilių parkas

Naujausia įranga

Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas sakė, kad policijos automobilių kaita vyksta, o šįmet tai pirmas kartas, kai Kaunui skirti tarnybiniai automobiliai. „Atvejis išskirtinis ir tuo, kad šie 15 automobilių pilnai įrengti policijos darbui: priemonės, vieta atlikti visus policijos veiksmus. Policija žengia dideliais žingsniais į priekį, esame net pranašesni už kai kurių kitų aukšto lygio Europos šalių komisariatus. Skirstyta, kad automobilius gautų skirtingi padaliniai, rajono ir miesto“, – pažymėjo D. Žukauskas.

Automobiliai aprūpinti naujausia įranga: kompiuteriais, spausdintuvais, alkotesteriais, išmaniaisiais telefonais su registratoriaus funkcija, elektrošoko įrenginiais, radijo stotimis, racijomis, įrengtos ir mobilios darbo vietos.

Automobilio gale yra dvi, nuo salono atskirtos, vietos sulaikytiesiems, tačiau pareigūnai gali matyti, ką asmenys daro. Sulaikytieji sodinami ant plastikinių kėdžių bei pritvirtinami.

Bagažinėje yra atskiros dėtuvės, skirtos tvarkingai ir saugiai susidėti gelbėjimo įrenginių krepšius su įvairiems iškvietimams reikalingais įrankiais: žirklėmis metalui karpyti, laužtuvu, kirviu, karabinais, virve, pjūklu, peiliu, specialiomis pirštinėmis, sulankstomu kastuvu. Daiktai saugiai pritvirtinami, kad nesimėtytų salone, tai pasak pareigūnų, itin svarbu automobiliu pavojingai manevruojant, važiuojant keliais su didelėmis kliūtimis.

Taip pat automobiliuose yra priverstinio stabdymo įrenginys, vadinamasis „ežys“, mobilūs kūgiai, pastatomi kelio ženklai, vienkartinės priemonės įvykio vietai patikrinti ir kt.

Atnaujintas policijos automobilių parkas

Kauno rajonui – pirmas 

Trečiadienį Kauno rajonui įteikti automobilio „Volkswagen Transporter“ rakteliai, kaip teigė Kauno rajono policijos komisariato 1-ojo veiklos skyriaus viršininkas Vadimas Fedotovas – toks automobilis rajone važinės pirmas. „Tokį automobilį rajonas turės pirmą. Labai patogu, kad sukurta mobili, kompaktiška darbo vieta: stalas, kėdė, kompiuteris, spausdintuvas, tad galima iškart pasikviest įvykio dalyvius ir užpildyti dokumentus, atspausdinti protokolą. Taip pat itin patogu atskirta nuo pareigūnų zona sulaikytiesiems, gale automobilio, asmenys prirakinami. Vietoj sulaikytųjų čia galės atsisėsti kinologas su šunimi. Pranašumas ir automatinė greičio dėžė“, – pasakojo V. Fedotovas.

Tokiame automobilyje telpa šeši pareigūnai ir du sulaikyti asmenys.

„Automobilio labai reikėjo, Kauno rajonas antras pagal dydį šalyje, čia pagrindinis Lietuvos kelių susikirtimo mazgas, dideli atstumai. Bus patogiau, nes atsisakoma mažesnių nuovadų. Mobili darbo vieta, galima sakyti tai „mobili nuovada ant ratų“, – džiaugėsi V. Fedotovas. Jis atskleidė, kad automobilį naudos aktyviai, įprastai per dieną Kauno rajone sureaguojama į 10-15 pranešimų.

Į iškvietimus atvyks operatyviau

Tris automobilius gavo Panemunės policijos komisariatas. Kaip pastebėjo komisariato vyr. tyrėja Asta Butkutė, naujojo transporto itin reikėjo, nes ankstesnis jau gerokai padėvėtas.

„Džiaugiamės, ankstesni automobiliai jau padėvėti. Naujieji šių metų automobiliai komfortiškesni, patogesni, papildyti spec. priemonėms, yra vietos reikiamai įrangai susidėti. Anksčiau neturėjome komplektų su laužtuvais, žirklėmis, virvėmis ir kt. Dabar aprūpino greičiau dirbančiais kompiuteriais, kuriuos čia pat galima pakrauti. Pagreitės ir automobilių greitis, štai mano vairuotas tarnybinis automobilis buvo apie dešimties metų, jau sudėtingiau buvo išvystyti didelį greitį ir operatyviau atvykti į iškvietimą“, – teigė A. Butkutė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA