Atnaujintuose daugiabučiuose šilumos sutaupo daugiau negu prognozuota | Kas vyksta Kaune

Atnaujintuose daugiabučiuose šilumos sutaupo daugiau negu prognozuota

Asociatyvi / AM nuotr.

Būsto energijos taupymo agentūra (BETA) kasmet atlieka atnaujintų daugiabučių namų faktinių duomenų auditą. Jo metu vertinami renovuoti namai, po kurių atnaujinimo yra praėjęs bent vienas šildymo sezonas. Šiais metais buvo vertinami 574 šalies daugiabučiai, atnaujinti 2015 metais.

Naujausio renovuotų daugiabučių namų energinio audito ataskaita rodo, jog renovacijos metu pasiekti rezultatai kai kuriais atvejais daug geresni nei planuota prieš renovaciją. Siekiant gauti valstybės paramą daugiabučio atnaujinimui, po renovacijos namo suvartojamos šilumos energijos sąnaudos turi būti sumažintos bent 40 proc. Atlikus auditą nustatyta, kad daugiau kaip pusėje vertintų daugiabučių po renovacijos sutaupoma nuo 50 iki 70 proc. šilumos energijos, ir net 11 proc. namų sutaupymai siekia nuo 70 proc. iki 87 proc.

Šie duomenys tik patvirtina mokslininkų jau anksčiau išsakytą poziciją, kad beveik 50 proc. energijos taupymo potencialas slypi gyvenamajame šalies sektoriuje, todėl kompleksinis daugiabučio energinio efektyvumo didinimas yra pagrindinis kelias, vedantis į gerokai mažesnį energijos vartojimą, švaresnę ir sveikesnę aplinką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA