Vokietijos automobilių elektronikos milžinė gamyklą statys Kaune: įdarbins 250 darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Vokietijos automobilių elektronikos milžinė gamyklą statys Kaune: įdarbins 250 darbuotojų

Bendrovės nuotr.

Elektronikos komponentus automobilių pramonei gaminanti Vokietijos bendrovė „Hella“ statys gamyklą Kaune. Per trejus metus į naują gamybos kompleksą įmonė planuoja investuoti iki 30 mln. eurų ir įdarbinti iki 250 darbuotojų, skelbia „Investuok Lietuvoje“.

„Inovatyvių elektronikos komponentų gamyba yra pagrindinis bendrovės strateginis tikslas. Turint omenyje šiandienines automobilių industrijos tendencijas – automobilių elektrifikaciją ir skaitmenizaciją bei savivaldžių automobilių plėtrą – planuojame bendrovės gaminamų elektronikos komponentų paklausos augimą. Dėl to naujasis gamybos kompleksas Lietuvoje bus svarbi grupės dalis“, – teigia bendrovės „Hella“ generalinis direktorius Dr. Rolf Breidenbach.

Jo teigimu, Kauno regionas bendrovės plėtrai pasirinktas dėl kelių priežasčių: kaip ir daugelis industrinių regionų, Kaunas pasižymi gera infrastruktūra ir susisiekimu, o taip pat turi verslui palankią investicinę aplinką ir aukštos kvalifikacijos specialistų. Be to, apsispręsti padėjo bei Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai.

Kaune bendrovė planuoja statyti 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto gamybos kompleksą, kuriame bus gaminami sensoriai, elektriniai varikliukai ir kontrolės moduliai. Kaune pagaminti elektronikos komponentai bus montuojami į daugelio didžiųjų gamintojų automobilius. Gamyklą planuojama atidaryti 2018 metų viduryje.

„Naujas investuotojas Kaune įrodo du dalykus: „Investuok Lietuvoje“ sugeba padaryti tai, kas atrodo tiesiog neįmanoma ir investicinė aplinka šalyje pamažu gerėja. Todėl sveikindamas Vokietijos bendrovės „Hella“ sprendimą kurtis Lietuvoje, patikinu, kad Vyriausybė pasirengusi bendradarbiauti, padėti įsikurti Kaune kaip įmanoma greičiau ir vykdyti strategiškai svarbias reformas, kad tiek šiai, tiek kitoms bendrovėms Lietuva taptų geriausia vieta verslo plėtrai“, – teigia Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Pasaulinio garso bendrovės sprendimas kurtis Lietuvoje yra geras ženklas šalies regionams. Kaune įsikūrusi bendrovė taps darbdaviu ne tik kauniečiams, bet ir kitų greta esančių regionų gyventojams. Tai geras žingsnis siekiant atgaivinti mažiau investuotojams patrauklių miestus ir miestelius“, – teigia ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

„Automobilių komponentų gamintojus į Lietuvą bandyta pritraukti bent penketą metų. Tarptautiniai konsultantai pusę lūpų užsimindavo, kad Lietuva per toli nuo pagrindinių rinkų, dėl to mūsų šansai menki. Bet kantrybė atsipirko ir pirmasis gigantas neužilgo įsikurs Kaune. Pritraukę į Lietuvą tokį investicinį projektą, galime sukurti precedentą kitiems automobilių komponentų gamintojams įtraukti Lietuvą kaip potencialią šalį plėtros galimybėms,“ – teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Elektronikos ir apšvietimo sprendimus automobilių pramonei kurianti ir gaminanti „Hella“ patenka į 40 didžiausių automobilių komponentų gamintojų pasaulyje sąrašą ir yra viena iš 100 didžiausių pramonės bendrovių Vokietijoje. 35 pasaulio šalyse bendrovė įdarbina apie 35 tūkst. darbuotojų, iš kurių 6 tūkst. dirba tyrimų ir vystymo srityje.

2015–2016 fiskaliniais metais bendrovės pardavimai sudarė 6,4 mlrd. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA