Kaunietis ne juokais supyko ir perspėja kitus: taip būna tik Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Kaunietis ne juokais supyko ir perspėja kitus: taip būna tik Lietuvoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaunietis Rytis, sugrįžęs namo pas tėvus, apstulbo: jo laukė laiškas su sąskaita. Tiesa, nustebino jį ne pati sąskaita, o tai, kad du trečdalius sumos sudaro skolos išieškojimo išlaidos.

„Aš retokai būnu pas tėvus, bet va, grįžau, o jie ir sako man – štai tau, sūnau, dovanėlė“, – pasakojo į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis kaunietis.

Rytis pasidalino situacija, kuomet už savo įsiskolinimą Valstybinei mokesčių inspekcijai, vertą 42 eurų, gavo sąskaitą, kurioje puikavosi jau suma, siekianti 130 eurų. „Įsivaizduokit, skolingas buvau 42 eurus, o dar daugiau nei 80 eurų jie už skolos išieškojimą priskaičiavo“, – tvirtino vaikinas.

Pasak Ryčio, jo tėvai pašto dėžutę tikrina kiekvieną dieną, tad tikimybė, kad laiškų su prašymu apmokėti skolą ar tolimesniais priminimais dėl mokėjimo jie negavo – itin menka.

„Tėvai pašto dėžutę dažnai tikrina, kasdien. Laiškus irgi peržiūri. Gavę sąskaitą tikrinom dar – nėra nei vieno priminimo dėl skolos. Tai už ką tie 80 eurų? Kad jie sau namus statytųsi, automobilius pirktųsi? Nesuprantu…“

Jis pripažino, jog bandė situaciją spręsti ir skambindamas tiesiai į antstolių, iš kurių ir buvo gautas laiškas dėl įsiskolinimo, kontorą, tačiau joje nieko nepešė.

„Kai tik atplėšė tėvai tą laišką skambinau antstoliui aš tam, kad paklaust, kodėl ir ką toliau daryt. Pasikarščiavau gal kažkiek, nes truputį išgėręs buvau, pasakiau, kad spręstų situaciją, kitaip visą jų kontorą su kirviu sukaposiu… Sakė tiesiog sumokėti visą nurodytą sumą ir tiek. Niekaip kitaip“, – pasakojo Rytis, kurio banko sąskaitos šiuo metu – užšaldytos.

Antstolių laiškas
Laiško, kurį Rytis gavo iš antstolio, fragmentas

Vaikinas teigia, jog skaudžiausia situacijoje tai, kad, jei būtų gavęs pirmąjį perspėjimą dėl nesumokėtos sumos, būtų tikrai sumokėjęs visą skolą ir jokios bėdos nebūtų buvę.

„Jeigu mano tėvai būtų matę tą pirminę 42 eurų sumą, būtų tikrai davę tuos pinigus ir sumokėję. O dabar iš kur paimti tuos papildomus 80 eurų?“ – svarstė Rytis. „Noriu perspėti visus, kad ir jiems taip nebūtų, nes nesąmonė kažkokia. Būtų buvę sumokėti tie 40 eurų, o dabar pasistatys jie sau namus, prabangias mašinas… Tik Lietuvoje taip būna.“

Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kaune vykstančius įvykius, rašykite spec. formos „Pranešti naujieną“ pagalba arba per Facebook puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA