„Mokslo salos“ projektuotojas turėtų paaiškėti iki vasaros galo | Kas vyksta Kaune

„Mokslo salos“ projektuotojas turėtų paaiškėti iki vasaros galo

BNS 2017/04/10 08:46
Archyvas / Organizatorių nuotr.

Kaune planuojamo mokslo populiarinimo muziejaus „Mokslo salos“ projektuotojas paaiškėti turėtų iki vasaros pabaigos, kai bus baigtos derybos su architektūrinio konkurso trijų pirmųjų vietų laimėtojais.

„Turėtų atvažiuoti visi pirmųjų trijų vietų laimėtojai, bus sudaryta komisija, kas su jais turės derėtis, ir derėsimės, kas toliau projektuos“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tarptautinį architektūrinį konkursą dėl statinio Nemuno saloje savivaldybė surengė dar pernai, rugsėjo pabaigoje paskelbta, kad pirmąją vietą pelnė Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, antrąją vietą – Jungtinės Karalystės kompanija „SimpsonHaugh and Partners“, trečiąją – „Donghua Chen Studio“ iš Kinijos.

Iš pradžių planuota, kad su laimėtojais bus deramasi paeiliui, pradedant pirmosios vietos laimėtoju, o derybas baigti norėta dar pernai lapkritį, tačiau procesas užtruko dėl viešųjų pirkimų procedūrų.

„Kadangi projektuotojai vieni Ispanijoje, kiti – Anglijoje, treti – Kinijoje, viskas pakankamai ilgai užtrunka: kol išsiunti oficialų užklausimą, gauni oficialų atsakymą… (…) Iki vasaros pabaigos paaiškės, kuris projektus ir kiek tai gali kainuoti“, – sakė G.Petrauskas.

Anot jo, architektams taip pat tenka gana didelis iššūkis, nes dar neturėdami projekto, jie turi pasakyti, ar jis tilps į galutinę pastatui numatytą kainą.

Preliminari viso projekto sąmata siekia 23 mln. eurų. Planuojama, kad „Mokslo sala“ duris atvers 2018 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA