Kauną užplūs mototuristai | Kas vyksta Kaune

Kauną užplūs mototuristai

Kaunas.lt nuotr.

2018 m. liepos 25-27 dienomis Kauno mieste vyks 73-čiasis Pasaulinis mototurizmo renginys „FIM Rally 2018“. Šį renginį į Kauno miestą atveža Lietuvos Motociklų sporto federacija, kuri 2018 metais minės ir savo veiklos Lietuvoje šimtmetį.

Balandžio pradžioje į Kauno miestą atvyko FIM (pasaulio motociklų federacijos) komisijos atstovai Franz Pintarich, Niels Hansen ir Stjepko Varga kurie inspektavo renginio vietą ir įvertino Lietuvos organizacinės grupės galimybes surengti šį renginį Kauno mieste.

Balandžio 3 dieną FIM komisijos atstovai ir Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis ir generalinė sekretorė Ingrida Visockienė dalyvavo susitikime Kauno miesto savivaldybėje su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, vicemeru Povilu Mačiuliu, administracijos direktoriumi Gintaru Petrausku, tarybos nariu Andriumi Palioniu, sporto skyriaus vedėju Mindaugu Šivicku. Susitikime dalyvavo ir Kauno miesto viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Pasaulinis „FIM Rally“ yra kasmetinis mototurizmo renginys, kuris kiekvienais metais vyksta vis kitoje pasaulio šalyje. Šio renginio metu į šalį, kuriai suteikiamos organizatoriaus teisės, atvyksta nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. motociklininkų iš įvairių pasaulio šalių. Mototuristai važiuoja motociklais po keletą tūkstančių kilometrų, kad galėtų susitikti su senais draugais iš kitų šalių, mėgautis šalies organizatorės gamtovaizdžiu ir susipažinti su lankomos šalies tradicijomis.

Taip siekiama skatinti tarptautinį turizmą ir suteikti galimybę važiuotojams susipažinti su vis kita šalimi ir jos kultūra. Kiekvienas dalyvis atvykdamas renka taškus už pravažiuotus kilometrus, taip pat sumuojamas dalyvautų ralių skaičius. Lietuvoje vyks 73 –čiasis „FIM Rally“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA