„Žalgiris“ šį Eurolygos sezoną užbaigė pergale | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ šį Eurolygos sezoną užbaigė pergale

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda pasirodymą 2016-2017 m. Eurolygos sezone baigia rungtynėmis išvykoje. Ketvirtadienio vakarą žalgiriečiai susitiko su Vitorijos „Baskonia“ komanda ir nugalėjo ją rezultatu 79:84.

Į pirmuosius šeimininkų taškus tritaškiu atsakė Paulius Jankūnas, Augusto Lima ir Edgaras Ulanovas pasižymėjo iš arčiau, o Kevinas Pangosas tritaškį smeigė po puikiai išpildyto derinio – 10:2. „Baskonia“ netrukus irgi susikūrė situacijas, po kurių į „Žalgirio“ krepšį skrido taiklūs tritaškiai – 10:10. Po antrojo Kimo Tillie tritaškio beveik 4 minučių tylą kitoje aikštės pusėje nutraukė Antano Kavaliausko metimas po įmantraus Leo Westermanno perdavimo (12:13). Aikštelėje pasirodęs Brockas Motumas dusyk buvo išvestas prie tritaškio linijos ir varžovus baudė tiksliais šūviais – 18:16. Paskutinei atakai Šarūnas Jasikevičius ant parketo grąžino K.Pangosą, kuris išprovokavo „Baskonia“ pražangą ir sumetė visas tris baudas – 21:16.

Antrojo kėlinio pradžioje sau įprastą metimą realizavo Lukas Lekavičius, baudas pataikė Renaldas Seibutis, o B.Motumas smeigė savo trečiąjį tritaškį – 28:22. Tarp dviejų Jaka Blažičiaus tritaškių įsiterpė ir L.Westermanno tolimas šūvis, tačiau, nepaisant Luko Lekavičiaus dvitaškio, netrukus jau pirmavo Vitorijos komanda (33:35). L.Westermannas nesustojo ir atsaką pateikė tritaškio ir metimo iš vidutinio nuotolio forma. Pirmąją rungtynių pusę taikliomis baudomis užbaigė K.Pangosas – 41:40.

Po didžiosios pertraukos E.Ulanovui tritaškiu prireikė lyginti rezultatą (44:44). L.Westermannas po krepšiu surado A.Limą, o po E.Ulanovo puolime atkovoto kamuolio atidavė kamuolį ir K.Pangoso tolimam šūviui – 49:44. K.Tillie irgi pataikė iš toli, bet vėl suveikė L.Westermanno ir A.Limos tandemas. Galiausiai puikią atkarpą Leo užbaigė tritaškiu su sirena – 54:47. Taškų lenktynėse rezultatyvumą didino E.Ulanovo 4 taškai iš eilės ir L.Westermanno baudų metimai (60:53). Artūro Milaknio du tritaškiai metimai ir tiksliai sužaistas K.Pangoso ir A.Kavaliausko „du prieš du“ uždarė trečiojo kėlinio pabaigos „Žalgirio“ spurtą – 68:56.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiams pelnyti pirmuosius taškus prireikė beveik 4 minučių, kol L.Westermanno perdavimą per visą aikštę taškais vertė B.Motumas, bet per tą laiką varžovai priartėjo nežymiai – 70:59. Skirtumas daug labiau menko per kitas porą minučių, kai „Baskonia“ pelnė 10 greitų taškų, o „Žalgirio“ gretose pasižymėjo tik B.Motumas ir P.Jankūnas – 74:69. „Žalgirio“ kapitonas pratęsė puikią seriją, pelnydamas dar 5 taškus (79:73). Baudas sumetus E.Ulanovui, varžovai pavojingai priartėjo (81:79), tačiau lemiamoje atakoje L.Westermannas atliko savo 9-ąjį rezultatyvų perdavimą, kurį tritaškiu pavertė K.Pangosas ir „Žalgiris“ šventė dar vieną pergalę išvykoje – 84:79.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA