Įsibėgėjo Garliavos parko kūrimo darbai | Kas vyksta Kaune

Įsibėgėjo Garliavos parko kūrimo darbai

Atnaujinamos Garliavos miesto viešosios erdvės. Vienas svarbiausių uždavinių – įrengti šiuolaikinį parką, kuris praplės garliaviečių laisvalaikio galimybes. Planuojama, kad Garliavos parkas atgims iki 2018 m. kovo.

Ilgai brandinta svajonė

„Parko kūrimas yra sudėtingas darbas. Tam reikia daug finansinių išteklių, išradingumo ir visos bendruomenės pastangų. Džiaugiuosi, kad ES fondų ir savivaldybės lėšos padės mums įgyvendinti daug metų brandintą svajonę“, – teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis pabrėžė, kad toks parkas yra būtinybė, nes Garliavai labai trūksta laisvalaikio zonų, jaukių vietų renginiams.

Miestą kertančio Maišiaus upelio pakrantės yra nedidelė, tačiau bene vienintelė neurbanizuota teritorija, kurioje buvo galima įrengti parką. Savivaldybės vadovai pasiryžo šią teritoriją išvalyti ir pritaikyti gyventojų laisvalaikiui.

Gerins miesto įvaizdį

Vykdant darbus, pirmiausia buvo išvalytas Garliavos II tvenkinys ir Maišiaus upelis.

Kovo 15 d. UAB „Verslo bitės“ pradėjo rangos darbus, kuriuos numatyta baigti iki 2019 m. balandžio. Pirmajame etape numatyta įrengti inžinerinius tinklus, viešąjį tualetą, tvorą, automobilių stovėjimo aikštelę, sutvarkyti parko reljefą, o atvirus inžinerinius tinklus aptaisyti ir apželdinti. Parke bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, vaikų žaidimo aikštelės, amfiteatras, scena.

Statybininkai kerta menkaverčius krūmus, atlieka žemės kasimo, infrastuktūros įrengimo darbus. Ateityje parke bus įrengti mažosios architektūros elementai, atsiras šiukšliadėžių, suoliukų.

Tikimasi, kad teritorijos sutvarkymas pagerins Garliavos gyventojų gyvenimo kokybę ir užtikrins didesnes turiningo laisvalaikio galimybes. Parkui prižiūrėti bus sukurtos naujos darbo vietos.

Projekto metu sukurta infrastruktūra galės naudotis ne tik garliaviečiai, bet ir rajono svečiai. Sutvarkyta aplinka padės kurti teigiamą Garliavos įvaizdį, pagerės investicinė aplinka.

Investicijos į Garliavos parką

Garliava patenka į 2016-2020 m. vykdomą ES investicijų programos priemonę „Miestų kompleksinė plėtra“, kurios dėka iš ES struktūrinių fondų finansuojamas projektas – „Garliavos miesto parko sutvarkymas (įrengimas)“.

Bendra projekto vertė 1 mln.110 tūkst.014,87 Eur. Iš jų: ES struktūrinių fondų lėšos – 1 mln.,54 tūkst. 514,12 Eur., o rajono savivaldybės biudžeto lėšos – 55 tūkst. 500,75 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA