Karo muziejus pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos archeologijos draugija | Kas vyksta Kaune

Karo muziejus pradėjo bendradarbiauti su Lietuvos archeologijos draugija

Organizatorių nuotr.

Siekdamas propaguoti ir populiarinti Lietuvos valstybės ir karybos istoriją, ugdyti visuomenės patriotiškumą ir pilietiškumą balandžio 5 d. Vytauto Didžiojo karo muziejus pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos archeologijos draugija, – skelbia Karo muziejus.

„Muziejus archeologijos rinkinį pradėjo kaupti nuo pat jo įkūrimo, 1921 m., kadangi jo įkūrėjas generolas Vladas Nagevičius buvo ne tik karininkas, bet ir archeologas. Jo atliktų archeologinių tyrinėjimų Vakarų Lietuvoje radiniai sudarė pagrindą Archeologijos rinkiniui. Nuo tada pradėtos rinkti, kaupti ir saugoti senovinės vertybės iš įvairių Lietuvos vietovių.

Šiandien Karo muziejus turi vieną didžiausių ir įdomiausių Lietuvoje archeologijos kolekcijų, datuojamą nuo XI tūkst. pr. Kr. Mums svarbu, kad tokią brangią valstybei kolekciją padėtų tyrinėti patyrę mokslininkai“, – sakė muziejaus direktorius Kęstutis Kuršelis.

Lietuvos archeologijos draugija yra savarankiška ir savanoriška mokslinė visuomeninė organizacija, vienijanti archeologus ir visuomenės atstovus, siekianti išsaugoti, tirti, tvarkyti ir populiarinti Lietuvos archeologinį paveldą bei koordinuoti šią veiklą. Muziejaus ir draugijos bendradarbiavimas rengiant ir įgyvendinant bendrus kultūrinius ir švietėjiškus projektus prisidės prie Archeologijos rinkinio viešinimo.

„Man atrodo, kad sutartis yra tiktai popieriaus lapas su išdėstytomis mintimis, tačiau tai dažnai tampa labai geru akstinu pradėti drauge įgyvendinti naujas idėjas. Tiek muziejus, tiek draugija vienas kitą pažįsta seniai, tačiau draugystė ir bendradarbiavimas visada atsiranda iš poreikio. Jei nebūtų poreikio, nebūtų ir sutarties. Aš manau, kad tai puiki pradžia kažką nuveikti kartu, nes dirbame toje pačioje sferoje“, – mintimis dalinosi draugijos pirmininkė Agnė Žilinskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA