Dėl deginamos žolės skambina pavojaus varpais | Kas vyksta Kaune

Dėl deginamos žolės skambina pavojaus varpais

BNS 2017/04/07 21:36
R. Tenio nuotr.

Lietuvoje smarkiai deginama pernykštė žolė – nepaisydami ugniagesių prašymų, gyventojai toliau degina žolę.

Pavyzdžiui, per vieną parą – nuo antradienio 6 val. iki trečiadienio 6 val. – Lietuvoje iš viso kilo 86 gaisrai, didžioji dalis – 69 – kilo gamtoje.

Prasidėjus pernykštės žolės gaisrams, sparčiai auga bendras gaisrų skaičius. Per tris šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 2699 gaisrai. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų skaičius išaugo 2 procentais.

Kovo mėnesį atvirosiose teritorijose kilo 593 gaisrai, išdeginę daugiau kaip 590 hektarų, o per šešias balandžio mėnesio dienas jau užgesinti 236 atvirųjų teritorijų gaisrai, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia.

Remiantis penkerių metų gaisrų statistika, balandžio mėnesį vidutiniškai kyla daugiau kaip 1300 gaisrų atvirosiose teritorijose, išdeginančių per 2,1 tūkst. hektarų (iš jų 89 proc. sudaro pievos).

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų nedeginti pernykštės žolės ir įspėja, kad jos deginimas kelia pavojų ne tik gamtai, turtui, bet ir žmonių gyvybei.

Ugniagesiai primena, kad už žolės deginimą piliečiai gali būti nubausti nuo 30 iki 230 eurų bauda. Be to, žolės gaisrai kelia pavojų ir žmonių gyvybei bei sveikatai, turtui ir aplinkai.

„Pastebėję tokius gaisrus, skambinkite skubios pagalbos telefonu 112“, – ragina gelbėtojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA